Serpentis
Image default
Aanbiedingen

3 feiten over de transportsector in 2021

3 feiten over de transportsector in 2021

Als we één sector moeten noemen die uiteindelijk behoorlijk geprofiteerd heeft van de coronapandemie, dan is het toch wel de transportsector. Nu de cijfers over 2021 langzaamaan binnenstromen, zien we dat de coronapandemie binnen deze sector inderdaad een positief effect heeft gehad. In deze blog willen we graag drie feiten over de transportsector in 2021 eruit lichten. Lees je mee?

 

Het meeste gewicht ooit

Uit cijfers blijkt dat Nederlandse vrachtauto’s in 2021 maar liefst 702 miljoen ton goederen vervoerden. Dat is 2,6 procent meer dan in 2020 en het hoogste gewicht ooit gemeten. Het enige andere jaar waarin het vervoerde gewicht eveneens boven de 700 miljoen ton kwam, was in 2007. Maar de 702 miljoen ton is dus nog nooit eerder aangetikt. Het grootste deel hiervan, zo’n 81,5 procent, werd vervoerd binnen Nederland. Ook België is een belangrijke bestemming voor onze Nederlandse vrachtauto’s. 2021 was eveneens een topjaar voor de binnenvaart. In dat jaar wist onze binnenvaart maar liefst 369 miljoen ton goederen te vervoeren, 5,8 procent meer dan in 2020. Het vervoer via waterwegen naar het buitenland steeg nog harder met 11,3 procent. 

 

Hogere omzet dan in voorgaande jaren

De transportsector kende in 2021 een hogere omzet dan in voorgaande jaren. Omdat deze sector in 2020 een dip kende, was de omzet in 2021 maar liefst 15 procent hoger dan in 2020 en ongeveer 2 procent hoger dan in 2019, voordat de coronacrisis hier in Nederland uitbrak. Omdat het vervoer door de lucht voor een groot deel uit personenvervoer bestaat welke een tijd lang heeft stil gelegen door de coronapandemie, is deze deelmarkt nog steeds aan het opkrabbelen. De toename in omzet is dan ook vooral te danken aan de post- en koeriersdiensten die juist wél profiteerden van de lockdowns en andere maatregelen. 

 

Groter aantal openstaande vacatures

Binnen de transportsector waren er en zijn er nog steeds vacatures in overvloed. In 2021 stonden er bijna 14 duizend vacatures binnen de logistiek open en ook nu hebben verschillende transportbedrijven, waaronder Melis Logistics logistiek bedrijf, er moeite mee om geschikt personeel te vinden. Kortom, ben je op zoek naar een baan en zie je het zitten om de handen uit de mouwen te steken? Bij bovengenoemde logistieke dienstverlener kunnen ze jouw hulp goed gebruiken!

 

https://www.melislogistics.nl/