Serpentis
Image default
Vervoer en transport

5 verhuistips van het beste verhuisbedrijf uit Amsterdam

Op een bepaald moment in uw leven is het zover: u gaat verhuizen! Misschien gaat u voor het eerst op uzelf wonen, of misschien gaat u uw intrek nemen in een groter of net kleiner huis. Wat de reden van uw verhuis ook is, het is en blijft altijd spannend! Verhuizen is natuurlijk ook niet niks. Er moet een heleboel geregeld worden, en u moet erop letten dat u geen belangrijke zaken uit het oog verliest. Gelukkig staan wij als verhuisbedrijf in Amsterdam klaar voor u met vijf handige tips! Wedden dat verhuizen nog nooit zo makkelijk was?

Welke spullen heb ik eigenlijk?

Bezint eer ge begint. Dat is een oud-Nederlandse uitdrukking die wil zeggen: denk na voor u iets doet. Dat is ook het geval bij verhuizen. Een goede verhuizing start bij het oplijsten van uw spullen. Dit kan een lang proces zijn, maar het stelt u wel in staat om uzelf een beeld te vormen van hoeveel spullen effectief verhuisd moeten worden, welke spullen makkelijk of net moeilijk te verhuizen zijn, en hoeveel verhuisdozen u ongeveer zal nodig hebben. Welke zaken zijn voor u belangrijk en moeten echt mee naar uw nieuwe woning? Maak van de gelegenheid gebruik om een grote opkuis te organiseren: zo kunnen dingen die u niet meer gebruikt naar een tweedehandszaak gebracht worden. Op deze manier zal u ruimte en geld besparen bij de verhuizing: een win-win situatie dus! Maak ook van de gelegenheid gebruik om grote spullen zoveel als mogelijk te demonteren, zodat ze makkelijker door de deur passen. Dit spaart een hoop gedoe uit bij de verhuizing zelf.

Verhuisdozen: wat, waar, hoeveel?

Er zijn verschillende opties mogelijk voor verhuisdozen. U kan ze kopen in de winkel of online in verschillende formaten, maar als u graag wat geld wil uitsparen, dan kan u ook eens vragen aan uw vrienden en familie of zij geen dozen op overschot hebben. Vaak kan u ook in supermarkten of doe-het-zelf-zaken gratis dozen meenemen. Deze dozen kunnen ook prima dienen als verhuisdoos, maar verzeker er u wel van dat de dozen stevig genoeg zijn! Zorg er ook zeker voor dat u de verhuisdozen tijdig in huis hebt.

Inpakken maar!

Als u de verhuisdozen op gaat vullen met uw persoonlijke spullen, zorg er dan voor dat u op elke doos schrijft wat er precies in zit. Zo zal u bij het uitpakken precies weten wat in welke doos zit, en dit scheelt een hoop moeite! Organisatie en orde zijn twee kernbegrippen als het gaat over verhuizen. Gooi dan ook niet zomaar spullen in een doos, maar zorg ervoor dat er een systeem is: steek bijvoorbeeld al uw badkamerspullen, kledij of decoratiespulletjes bij elkaar. Verlies ook het gewicht van de doos niet uit het oog: een doos vol zware borden heeft de kans om snel te scheuren, met alle gevolgen van dien… Verdeel daarom in de mate van het mogelijke het gewicht. Als u ervoor kiest om een deel van de verhuizing uit te besteden aan een verhuisbedrijf, vergeet dan ook niet om op de doos te schrijven wat de bestemming is van die doos. Dat scheelt een hoop zoekwerk.

Wat doe ik met breekbare spullen?

Bij een verhuizing wil u natuurlijk dat al uw spullen heelhuids ter plaatse geraken. Het is dan ook net wat moeilijker om breekbare spullen te verhuizen. Gelukkig bestaan er een aantal tips om broze spullen goed te beschermen. U kan bijvoorbeeld kledij of bubbelplastic rond de breekbare voorwerpen wikkelen. Ook handdoeken werken prima. Op die manier worden de voorwerpen beschermd tegen schokken. Schrijf ook op de verhuisdoos dat er breekbare spullen inzitten. Bent u er echt niet gerust op, of is het voorwerp u heel dierbaar en bovendien niet te zwaar? Dan kan u het ook zelf dragen naar uw nieuwe huis. Op die manier heb jij alle controle.

Verhuisfirma of zelf verhuizen

Stel uzelf de vraag of u de hele verhuizing op eigen houtje wil aanpakken, of dat u (een deel van) de verhuizing wil uitbesteden. Als u niet al te veel zware of moeilijk verhuisbare spullen bezit, niet te ver weg verhuist, iemand bent of kent met een bestelwagen, of reeds ervaring heeft met verhuizen, dan kan u ervoor kiezen om wat kosten te sparen en zelf uw verhuizing te regelen. Het is echter een stuk minder stresserend om uw verhuizing te laten uitbesteden. Een kwaliteitsvol verhuisbedrijf heeft de nodige ervaring om uw verhuizing snel en veilig te laten verlopen. Maar of u nu voor een verhuisfirma kiest of niet: zorg er in ieder geval voor dat er genoeg parkeermogelijkheden zijn in de buurt van uw nieuwe huis. Dit scheelt een hoop gesjouw en verkleint dus ook de kans dat uw spullen beschadigd raken. Voor het opvragen van een offerte, kunt u een kijkje nemen op onze website.

Wat moet ik onthouden?

Er is een ding dat u altijd moet onthouden: probeer rustig te blijven. Stress is heel normaal als u gaat verhuizen, maar het helpt u niet veel. Rustig nadenken, organisatie en een goede planning brengen u veel verder! En mocht u een verhuisfirma overwegen, neem dan eens een kijkje op www.verhuisbedrijfsnellejongens.nl. Volgens uw wensen bekijken wij wat mogelijk is om uw verhuizing zo vlot en goedkoop mogelijk te laten verlopen. Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende offerte!

https://verhuisbedrijfsnellejongens.nl/verhuisbedrijf-amsterdam