Serpentis
Image default
Bedrijven

Amsterdam tips

Een reis naar Amsterdam is niet alleen een stedentrip naar het land van de Nederlandse fietsen, coffeeshops, tulpen en Gouda. Het is een reis naar een liefdevolle, tolerante, levendige mix van kleine stad en metropool: langs charmante, soms wat glooiende architectuur zijn er hier meer bruggen dan in Venetië, waar je van de ene hippe scèneboetiek, tweedehandswinkel, antiekwinkel of rommelmarkt naar de andere kunt wandelen.

Als een van de oudste handelssteden staat Amsterdam bekend om zijn internationale flair, verwelkomt het iedereen en biedt het een breed scala aan culturele en artistieke activiteiten. Trouw aan het Amsterdamse motto “leven en laten leven” is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, wat vooral jonge gezinnen, creatieve mensen en zelfstandigen aantrekt.

 

Westelijke Jordaan

Degenen die graag deel uitmaken van de scene wonen in de westelijke Jordaan, een voormalige arbeiderswijk, nu de thuisbasis van de hoger verdiende “young professionals”. De grachtengordel, het gedeelte tussen de Herrengracht en de Prinsengracht, is bijzonder mooi en staat er middenin. Hier vooral in het toen en nu meer welvarende en levendige westen zoals De 9Straatjes. De Negen Straatjes is overigens een kleine wijk in het centrum van Amsterdam met in totaal negen straten. In deze gebieden vind je een aantal insider tips voor Amsterdam, die de stad zo bijzonder maken.

 

 

Gouden bocht van Amsterdam

De mooiste gebouwen liggen rond het Koningsplein, de “Gouden Bocht” van Amsterdam. De grachtengordel staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Prachtig gelegen tussen het Rijksmuseum en het Vondelpark, het stadspark, in het zuidwesten. Het Westerpark met Gratis Wifi is net buiten, maar niet minder mooi. Het oosten van Amsterdam is multicultureel. Hier kun je ook wat goedkoper wonen. In het noorden, aan de andere kant van het water, lijkt de stad nog steeds meer op een kleine stad. In het centrum van de stad, met de rosse buurt rond de Oude Kerk, vindt u het stadhuis en de winkelstraat, maar slechts enkele grachten. Als je gebruikt maakt van de taxi app TaxiUapp dan kun je al deze locaties gemakkelijk vinden. Deze taxi service is namelijk al heel lang actief in Amsterdam en weet precies waar alles te vinden is.

We hebben ook geleerd welke het huis van de burgemeester is en welke de duurste straat van Amsterdam is 😉 Maar om hier achter te komen, moet je geluk hebben dat je een ervaren taxi chauffeur hebt.

 

Amsterdamse bezienswaardigheden: EYE Filmmuseum

Ik hou van van films en daarom was een bezoek aan het EYE Filmmuseum niet te missen. Het leuke was – ook hier was alles gericht op het bezoek als familie. Toch is het ook interessant voor volwassenen. Je kunt uitproberen hoe het knippen in een bewegende achtergrond met het groene scherm werkt, een filmquiz doen en verschillende beroemde scènes uit filmklassiekers bekijken. De hele permanente tentoonstelling is echt goed voorbereid en we hebben er allemaal van genoten. Op de bovenste verdieping zijn er wisselende tentoonstellingen over specifieke onderwerpen. Toen we daar waren, werd het onderwerp “War Films” net behandeld. Ook in het EYE Filmmuseum Amsterdam heeft u gratis toegang met de I Amsterdam Card.

I Amsterdam Kaart

U kunt de I Amsterdam Card eenvoudig vooraf reserveren en na aankomst afhalen, bijvoorbeeld bij de VVV-balie op het Centraal Station. Daar geeft u je voucher aan en ontvangt u de kaart met een handige gids, die u op een kaart laat zien welke bezienswaardigheden en attracties zich waar bevinden. We hadden onze kaart voor 48 uur geboekt, hoewel we er vijf dagen waren. Ik dacht dat we meer konden doen in twee dagen. De volgende keer zal ik wat langer blijven. Of misschien al wat sneller gebruik maken van de TaxiUapp, deze taxi chauffeurs hebben ons namelijk ontzettend goed geholpen om overal te kunnen komen waar we naartoe wilden.