Serpentis
Image default
Auto’s en Motoren

Auto tuning

Auto afstemmen is in feite de wijziging van een voertuig om het specifiek te optimaliseren voor een andere reeks specificatievereisten in termen van prestaties. Over het algemeen is dit over het algemeen dynamische hanteringseigenschappen en verhoogde motorprestaties, maar veel voertuigen kunnen ook worden gewijzigd om een grotere brandstofverbruik te geven, of gewoon soepeler acceleratie. De term tuning wordt meestal gebruikt om elke vorm van verbetering van een voertuig te beschrijven. Auto-tuners gebruiken verschillende technieken om deze veranderingen te bereiken en zijn vrij vaak gekwalificeerd door professionals binnen de auto-tuning-industrie. Tuning is geen eenvoudige zaak omdat u zeer specifieke gereedschappen en apparatuur moet gebruiken, maar een goede business.

  

Een auto tuning-sessie begint met een fase één analyse om het grootste probleem te identificeren en vervolgens te plannen hoe het het beste kan corrigeren. Gemeenschappelijke problemen zijn voornamelijk gerelateerd aan de slechte luchtstroom door de neergaat (inname) of slechte inlaatluchtkosten. Een van de meest voorkomende wijzigingen is de installatie van een high-flow-luchtfilter om de luchtstroom door de neergangspunten te verbeteren, die bekend staat als stadium één modificatie-afstemmen. Een andere populaire modificatie is om een nieuw luchtfilter te installeren, een fase twee filter. Dit wordt gebruikt in combinatie met het vorige fase één filter om de luchtstroom en het brandstofverbruik verder te verbeteren.

 

Nadat het luchtfilter is gemonteerd, zul je wat voedingswinsten van de verbranding van de olie opmerken. Machtswinsten kunnen maar liefst 25% zijn, afhankelijk van de omstandigheden. Vervolgens begint u fasen uit te voeren twee en drie, deze omvatten de vervanging van de carburateur- en uitlaatsystemen, evenals de installatie van de speciale uitlaatpijpen. Aangezien een auto dichter bij de bovenkant van zijn prestatiefodie komt, start u de stroomwinsten op het eind van de motor van verhoogde verplaatsing, dit wordt aangeduid als fase vier tuning. De laatste fase in de tuning van de auto omvat het afstemmen van de motor over een breed scala aan bedrijfstemperaturen om de stroom- en brandstofverbruik op alle mogelijke rijomstandigheden te optimaliseren.

 

Er zijn twee hoofdgebieden waar het afstemmentechnieken kunnen worden gebruikt om auto’s sneller te maken. Dit zijn de motoren en de suspensie. De meeste tuners gebruiken hun tuning-inspanningen om de prestaties van de motoren te verbeteren. Turbocharged-engines zijn meestal de meest populaire en deze auto’s profiteren sterk van een turbo-tuning. Een lage restrictie Turbocharged-motor heeft het potentieel om meer kracht te produceren dan een traditionele hoge restrictie-engine.

De afstemtechnieken voor beide soorten motoren zijn heel anders en zijn vaak afzonderlijk vereist als u uw auto op de hoogte wilt brengen.

 

Suspension Tuning omvat meestal een verandering in de lente- en hydraulische druk of luchtfilterdruk. Beide wijzigingen kunnen een dramatisch effect hebben op de suspensiegeometrie van de auto’s. Toenemende veerdruk kan bijvoorbeeld de high-speed handling en acceleratie verbeteren. Het toenemende luchtfilterstroomsnelheid door een grotere luchtfilterdiameter verbetert de bochten. De meeste gerenommeerde tuners voeren altijd een demo uit van elke fase van de wijziging om ervoor te zorgen dat alle onderdelen correct zijn gemonteerd.

 

Veel mensen denken dat het afstemmen van hun auto’s erg moeilijk is en ze er gewoon niet mee door kunnen gaan. Zoals eerder vermeld, zijn er echter tal van manieren waarop u uw auto kunt aanpassen zonder een tuner in te huren. Het veranderen van de diameter van uw banden kan een dramatisch effect hebben op hoe uw auto handelt. Evenzo kan het overschakelen naar lichtgewicht wielen de high-speed handling en het remmen verbeteren. Dit soort wijzigingen vereisen slechts een beetje tijd en moeite voordat u begint met het opmerken van een belangrijke verbetering in de manier waarop uw auto presteert.

 Bent u op zoek naar auto-tuning-services om de algehele prestaties van het voertuig te verbeteren? Klik hier Chipperformance

https://businessmannetje.nl/