Beste slaapkamer voor betere slaap

Door steeds meer gedetailleerde slaaponderzoeken en toegankelijke informatie worden we ons steeds meer bewust van het belang van de slaap en uw slaapkamer. Mensen maken nu van slapen een prioriteit, met een sterk begrip van waarom een perfecte bedtijdroutine, lichaamsbeweging, ontspanning en gezonde voeding zo heilzaam zijn.
Wetenschappelijke doorbraken hebben ons allen op de slaapafdeling ten goede gekomen, maar tegelijkertijd zijn we gehinderd. We leven in een tijdperk van internet, smartphones en non-stop hogedrukbanen, wat betekent dat de meesten van ons deelnemen aan activiteiten die een negatief effect hebben op onze slaap.

Om te kunnen genieten van een rustige nachtrust, moet u enige aandacht besteden aan uw omgeving. Hier zijn de top zes dingen die moeten worden overwogen.

Warme, koude en tochtige kamers kunnen een grote invloed hebben op uw slaap. Uw lichaamswarmte piekt ‘s avonds en daalt dan tot het laagste niveau als u slaapt, dus een koele 16-18°C (60-65°F) wordt beschouwd als een ideale temperatuur in een slaapkamer. Temperaturen boven 24°C veroorzaken waarschijnlijk rusteloosheid, terwijl een koude kamer van ongeveer 12°C het moeilijk maakt om af te koelen.

Jonge kinderen en ouderen kunnen een iets warmere omgeving nodig hebben, dus het is nuttig om te investeren in een kamerthermometer om de temperaturen bij te houden. Het is ook de moeite waard om een assortiment van geschikt beddengoed aan te schaffen, afhankelijk van het seizoen – een extra laag lakens of dekens zal u comfortabeler maken als het koud is, net als een warmwaterfles of een goed paar bedsokken voor koude voeten.

Laat, indien mogelijk, de ramen openstaan voor een maximale koele luchtcirculatie in de warme maanden. Natuurlijk komt de veiligheid op de eerste plaats, dus houd het raam beneden gesloten en open de ramen boven alleen op een gesloten stand.

Heb je je ooit afgevraagd waarom de duisternis het beste is om te slapen? Als we licht zien, gaan onze lichamen ervan uit dat het tijd is om wakker te worden. Als het donker is, laten we melatonine los, wat het lichaam ontspant en ons helpt om af te drijven. Het is geen verrassing dat veel meer van ons moeite hebben om zich aan te passen aan een nieuw slaappatroon tijdens de Britse zomertijd!

Er is niets erger dan wakker worden door de vroege ochtendzon, dus probeer een verduisteringsrolgordijn of een oogmasker. Als u graag in bed leest, koop dan een dimmer. U kunt ook een wekker kopen met handige lichtinstellingen, die langzaam dimmen om u te helpen af te drijven, en dan oplichten om u ‘s morgens geleidelijk aan wakker te maken. De grootste no-no is mobiele telefoons en computerschermen; deze LED-displays gloeien met blauw licht, waardoor de melatonine nog meer wordt onderdrukt.

Uw bed is veruit het belangrijkste element van een goede nachtrust. Het is bijna onmogelijk om een diepe, effectieve slaap te krijgen op een oud, oncomfortabel bed. Matrassen zonder comfort, ruimte en ondersteuning laten u waarschijnlijk moe en pijnlijk wakker worden en hebben ook een grote invloed op de slaap van uw partner.

Iedereen is anders gemaakt en daarom passen verschillende bedden bij verschillende lichamen. U moet de beste matras voor u kiezen, die de juiste ondersteuning en comfort biedt voor uw gewicht en lichaamsbouw, en als iemand anders het bed gaat delen, moet u extra tijd besteden aan het vinden van een bed dat voor beide partijen comfortabel is. Als we slapen is het aan te raden om een goede houding aan te nemen; een te zachte matras zal ons doen inzakken, terwijl een te stevige matras druk kan uitoefenen op onze heupen en schouders. Voor meer informatie over het kiezen van een bed kunt u terecht bij slaapwijsheid.nl.

https://slaapwijsheid.nl/
Tags: , ,