Serpentis
Image default
Woning en Tuin

Do’s en don’ts bij het kiezen van je makelaar

De keuze voor een makelaar in Venlo is zeer bepalend voor het vaststellen van jouw doelen. Of je nu gaat kopen, verkopen of huren; met behulp van een makelaar in Venlo gaat het sneller, makkelijker én voordeliger. Je dient natuurlijk wel de beste partij te kiezen, maar hoe doe je dat? Wij vertellen je graag meer.

Doen

Selecteer op basis van een persoonlijke klik;

Bij de aan- en verkoop van een woning spelen grote belangen. Om deze reden is het zeer verstandig om voor een makelaar te kiezen, waarbij het vanaf moment één goed klikt. Je hoeft uiteraard geen beste vrienden te worden, maar een persoonlijke klik is wel erg handig. Wederzijds vertrouwen is namelijk de basis voor een goede samenwerking.

Meerdere makelaars uitnodigen

Iedere makelaar schat de verkoopwaarde van een woning anders in. Enkel om die reden is het al verstandig om meerdere makelaars uit te nodigen. Daarnaast hanteert iedere partij ook nog andere tarieven.

Niet doen

Enkel op de prijs afgaan

Wij snappen best dat je bij de verkoop van je woning zo voordelig mogelijk uit wilt zijn. De keuze voor de goedkoopste makelaar is dan weliswaar zeer verleidelijk, maar vaak niet de beste. De kwaliteit van makelaars loopt namelijk sterk uiteen en de voordeligste is niet altijd de beste.

De dichtstbijzijnde makelaar kiezen

Heb je verschillende makelaarskantoren vergeleken en is de makelaar bij jou om de hoek als beste eruit gekomen? Dat is een mooi toeval, maar in de praktijk zal dat niet vaak aan de orde zijn. Laat de keuze voor een makelaar dus absoluut niet locatie gebonden zijn.

https://www.eugeneschreinemachers.nl/