Efficiënt koelen met een adiabatische koeling

Wist u dat u kunt koelen op een eenvoudige manier, die gewoon uit de natuur komt? Dit betekent dat het een koelend effect heeft. Vergelijk het met sporten. U heeft het warm en gaat zweten. Zodra het zweet verdampt op de huid, wordt de warmte onttrokken aan uw lichaam en daalt uw lichaamstemperatuur. Menerga is ontwikkelaar en producent van innovatieve lucht- en klimatiseringsystemen en zet dit natuurkundige proces van adiabatisch koelen om in hoog efficiënte klimaattechniek. Op deze manier kan bijvoorbeeld uw datacenter veilig koel worden gehouden, zonder dat u bang hoeft te zijn dat uw apparaten te vochtig worden. Een Adiabatische koeling is dus veilig en effectief!

Het voordeel van adiabatisch koelen voor uw kantoor

Ga voor efficiënte klimaattechniek van een echte specialist als Menerga. Hier weet u zeker dat u de hoogste kwaliteit ontvangt en dat u goed wordt geholpen. Dit zal niet het geval zijn. Bij Menerga, producent en ontwikkelaar van klimaatsystemen, weet men dat in de meeste kantoren een warmteoverschot bestaat. Dit komt door alle aanwezige personen en alle apparatuur. Tijdens een persoonlijk gesprek met een van de specialisten worden alle wensen en eisen besproken, waardoor een manier van adiabatisch koelen wordt gevonden die bij uw bedrijf past. Een goede klimatisering verhoogt de prestatie en motivatie van uw werknemers!

Wat kan de werking van adiabatisch koelen voor u doen?

Bij een adiabatische koeling wordt gewerkt met het verdampen van lucht. Maar hoe gaat dit precies in zijn werk? Stelt u zich voor dat een luchtbehandelingskast van ontwikkelaar en producent Menerga in een zwembad wordt geplaatst, om middels adiabatisch koelen het klimaat onder controle te houden. De lucht uit het zwembad komt in de kast terecht en wordt bevochtigd met onbehandeld leidingwater. Dit water verdampt, waardoor de warmte wordt onttrokken en de lucht een temperatuur van circa 21 graden Celsius zal bereiken. De zogeheten retourlucht en toevoerlucht blijven tijdens dit proces continu van elkaar gescheiden, zodat bacillen en andere ziekteverspreiders zo min mogelijk kans krijgen.