Serpentis
Image default
Vakantie

Leuke dingen om te doen in Pisa, Italië!

Wie in Toscane is mag Pisa zeker niet overslaan. Pisa is vooral bekend door de scheve toren. Het is de – soms enige – reden voor mensen waarom ze naar Pisa komen. Maar er is veel meer te zien en te doen in deze Italiaanse stad. Wist je bijvoorbeeld dat Pisa een typische studentenstad is? En dat de beroemde uitvinder en natuurkundige Galileo Galilei hier een student was? Of dat er tientallen kerken in de binnenstad en aan de rivier de Arno te bewonderen zijn? Wil jij meer uit een bezoek aan Pisa halen? In dit artikel vind je de dingen die je niet mag missen in Pisa.

Auto huren in Pisa

Er zijn een aantal plekken in Pisa waar je een auto kunt huren. Kom je aan in Pisa met het vliegtuig, dan is het natuurlijk het handigste om je auto te huren bij een verhuurbedrijf op het vliegveld. Payless, Hertz, Green Motion, Firefly, Sixt, Budget, Flizzr, Avis, Alamo en Europcar… hebben onder andere een loket op het vliegveld van Pisa, https://www.autoitaly.nl/nl-stad-pisa-toscane/. Een auto huren kan al vanaf 20 Euro per dag. Een auto is natuurlijk een perfect alternatief om de omgeving van Pisa te verkennen. Maar mocht je in de stad willen blijven, dan is een auto overbodig. Het openbaar vervoer in Pisa is prima.

1. De rivier de Arno

Deze rivier is een van de mooiste rivieren van Europa. Het wordt omringd door enkele van de mooitste kleurrijke gebouwen. Wat zeker aan te raden is, is een vroege ochtend wandeling langs de Arno rivier, waar je heerlijk kan genieten van het uitzicht en de frisse lucht. We raden je aan de wandeling te beginnen in het hart van de stad, in het pittoreske Garibaldi plein. Sluit je wandeling in de Santa Maria della Spina, die is een prachtig stukje gotische architectuur.

2. Toren van Pisa

Je kunt de stad natuurlijk niet verlaten zonder de scheve Toren van Pisa te bezoeken. Dit is het boegbeeld van de stad. Hoewel het een toeristische bezienswaardigheid is blijft het bijzonder om te zien. De Toren van Pisa is eigenlijk de klokkentoren, oftewel de Campanile, van de Dom van Pisa. Door de drassige ondergrond begon de Toren van Pisa al aan het begin van de bouw te zakken (hellen). In 1350 werd de bouw van de toren eindelijk voltooid, maar het is nooit gelukt om de toren helemaal recht te maken.

3. Kathedraal van Santa Maria Assunta

Deze kathedraal wordt soms overschaduwd door de scheve toren, maar de kathedraal heeft een prachtige structuur op zich en is een absolute must bij een bezoek aan Pisa. De bouw van deze indrukwekkende kathedraal begon in de 11e eeuw en werd voltooid in 1092. De voorgevel van de kathedraal is mooi sierlijk met een reeks prachtige bogen van steen en marmer en drie bronzen deuren. De koepel van de basiliek heeft een prachtig fresco dat de Hemelvaart van Maria uitbeeldt.

4. Dom van Pisa

De Dom van Pisa, oftewel de Duomo Santa Maria Assunta di Pisa, staat naast de Toren van Pisa. De toren is de klokkentoren van de toren van Pisa. Voor de bouw van de Dom van Pisa werd er geen geld bespaard, waardoor zij rijkelijk is versierd. Zowel van binnen als van buiten. De bouw van het bouwwerk begon in 1064 en in 1118 werd zij ingewijd. Het marmeren gebouw is van buiten al indrukwekkend, maar het is zeker de moeite waard om ook naar binnen te gaan, onder andere voor de mozaïeken en de fresco’s.

5. Campo Santo

De laatste opmerkelijke structuur binnen het Plein der Wonderen is de Monumentale Begraafplaats. Dit complex ligt aan de zijkant van de kathedraal en is gemaakt van dezelfde steen als de andere gebouwen en beschikt over een mooie en rustige binnenplaats. De binnenplaats – een groot gazon is omgeven door prachtige bloemen en de buitenmuren zijn bekleed met sierlijke bogen om een ​​charmante en fotogenieke scène te creëren.

https://www.autoitaly.nl