Serpentis
Image default
Eten en drinken

Restaurant in Zevenaar altijd verse producten

Bij het Restaurant de Kommensaal Zevenaar wordt er uitsluitend verse producten gebruikt. Dit wordt makkelijk bewerkstelligd omdat alle producten die gebruikt worden uit de regio komen. Er is niet zomaar een reden dat dit gedaan wordt. De redenen hiervoor zijn drieledig.

Verse producten

Allereerst vindt het restaurant het belangrijk dat de producten zo vers mogelijk zijn. Wanneer er producten uit de regio gebruikt worden zullen ze altijd dagvers zijn. Dit betekend dat er geen middelen in zitten om de producten langer vers te houden. Ook betekend het dat de kwaliteit van de producten erg hoog ligt, en dat je zelf een oogje hebt op wie en op welke manier het product gemaakt wordt.

Duurzaamheid

De tweede reden is dat het duurzamer is. Wanneer de producten uit de regio komen dan wordt er geen gebruik gemaakt van bijvoorbeeld vlees uit de bio-industrie. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van vlees van dieren die een goed leven ervaren hebben. Dit is goed voor dierwelzijn, maar ook voor de duurzaamheid van de aarde. Bio-industrie is namelijk een zeer grote boosdoener in de opwarming van de aarde.

Stimuleren lokale economie

De derde reden is dat de lokale economie gestimuleerd wordt. Wanneer je inkoopt van boeren en telers in de buurt dan stimuleer je kleinere of middelgrote bedrijven om te doen wat ze doen. Op deze manier wordt geld eerlijker verdeeld onder de ‘normale’ burger zonder dat de grote bedrijven al het geld en alle macht krijgen over de voedselindustrie. Dit stimuleert direct ook weer bedrijven om op een duurzame manier met hun vee om te gaan. Het is dus een positieve wisselwerking.

Bij het restaurant de Kommensaal zijn dit drie grote peilers. Bent u nou ook geïnteresseerd om een keertje langs te komen? Boek dan een afspraak op onze website of bel ons op om een avond te reserveren. Wij zien u graag tegenmoet!