Serpentis
Image default
Aanbiedingen

Sportschool verkoeling

Sport en beweging wordt tegenwoordig gezien als basisbehoefte van een mens. Niet gek, want het is wetenschappelijk bewezen dat dit ontzettend goed is voor zowel je lichamelijke als je geestelijke gesteldheid. Een sportschool abonnement is daarom bijna niet meer weg te denken uit onze vaste lasten. Maar wanneer je sportschool niet goed ventileert en het veel te warm is daarbinnen, werkt sport en beweging juist averechts. Wij vertellen je meer.

De negatieve effecten

Wanneer het erg warm is kan je lichaam zich op de eerste plaats niet goed koelen. Hierdoor stijgt je lichaamstemperatuur, hartfrequentie én zweetproductie. In eerste instantie zou je zeggen dat je hier juist op uit bent. Maar wanneer je lichaam te warm wordt, kan dit leiden tot belemmering van de normale cel functie. Hier ben je uiteraard niet naar op zoek, want oververhitting ligt dan op de loer. Je lichaam krijgt last van hittekrampen, vervolgens van warmtestuwing en tot slot is het zelfs mogelijk dat je een hitteberoerte krijgt.

De oplossing voor je sportschool

Als je sportschool (nog) geen goede airco heeft, is het mogelijk om een mobiele luchtkoeler (een zogeheten portacool) te huren. Deze portacool neemt lucht op en middels een proces in het apparaat wordt de warme lucht omgezet in koele lucht. Deze koele lucht wordt vervolgens terug de ruimte ingeblazen, hierdoor creëer je dus in principe een mobiele airconditioning. Vindt jou sportschool dit te duur? Dan zit er niets anders op dan te acclimatiseren, of het sporten even te laten voor wat het is.

https://duravert-portacool.com/