Serpentis
Image default
Aanbiedingen

Stoomreiniging

 

In veel gevallen kan stoomreiniging een goed alternatief zijn voor traditionele reiniging met chemie. Denk hierbij aan gevallen waar traditioneel reinigen niet voldoende is of plekken waar reinigen met water niet wenselijk is. Bovendien is stoomreiniging een milieuvriendelijke reinigingsoplossing. Bij stoomreiniging draait het om het losweken van vuil. De stoom weekt fecaliën, schimmels, bacteriën, urineresten en andere verontreiniging los van het oppervlak. U kunt het losgeweekte vuil op te zuigen met een waterzuiger of te verwijderen met een microvezeldoek. Het is van belang om met de juiste stoom te werken. De stoom dient voor 95-96% droog te zijn en behoort zo min mogelijk waterdelen te bevatten. Dit is essentieel voor een optimale werking.

Waarom kiezen voor stoomreiniging?

In vergelijking met het gebruik van andere schoonmaakmiddelen is reinigen met stoom hygiënischer. Door de hoge temperatuur van het stoom worden bacteriën, schimmels en andere ongewenste organismen geëlimineerd. Tevens is er geen sprake van achtergebleven schoonmaakmiddel waar vuil zich aan kan gaan hechten. U reinigt met een stoomreiniger dus beter en het blijft langer schoon.

Werking stoomreiniger

In feite kunt u de werking vergelijken met een snelkookpan. In een afgesloten ruimte wordt het water verwarmd tot het kookt. Het apparaat produceert op deze wijze ook stoom. Het verwarmen duurt enkele minuten. Dit is afhankelijk van het vermogen van het apparaat. Om hardnekkig vuil te verwijderen is meer vermogen nodig. Facility Trade Group biedt diverse uitvoeringen stoomreinigers voor iedere toepassing.

Verschil stoomreiniger en stoomzuiger

Er zijn stoomreinigers en stoomzuigers beschikbaar. Zoals de naam al weggeeft beschikt een stoomzuiger over een zuigfunctie. Het oppervlak wordt niet alleen gereinigd door stoom, ook het vuil wordt moeiteloos weggezogen. In feite heeft het een dubbele werking. Een stofzuiger of ander apparaat om het vuil op te zuigen nadat het is losgeweekt is dus overbodig.

Oppervlakten

Stoomreiniging is niet alleen geschikt om vloeren te reinigen. Het kan voor vele doeleinden ingezet worden. Denk bijvoorbeeld aan tegelwanden en voegen, hier kan veel vuil ontstaan. Het is een perfect apparaat voor gevoelige oppervlakken. Tijdens het behandelen brengt het geen beschadigingen aan en worden de aanwezigheid van waterdruppels beperkt. Materialen als olie, vetten, etensresten en ander vuil verwijdert u gemakkelijk dankzij stoomreiniging. Bent u van plan een stoomreiniger te gebruiken op parket of laminaat? Vraag onze gespecialiseerde medewerkers om advies. Zij kunnen u precies vertellen welke machine hier geschikt voor is.

Toepassing stoomreiniging

Moeilijke plekken zijn makkelijk bereikbaar door stoomreiniging. Plekken waar de kans groot is dat vuil zich ophoopt, zoals thuis in de hoeken van het bad, toilet of kieren. Deze zijn met de spuitmond van de stoomreiniger eenvoudig te benaderen. Dat maakt stoomreinigers bijzonder geschikt voor gebruik in o.a de voedingsmiddelenindustrie, zorg, keukens, drukkerijen en automotive.

Verschillende oplossingen

  • Compacte stoomreinigers
  • Stoomreinigers met directe afzuiging
  • Industriële stoomreinigers
  • Diverse hulpmaterialen

De professionele stoomreinigers die Facility Trade Group biedt verzekeren u van een groot gebruiksgemak en een optimaal schoon resultaat. Dankzij de technologie, temperatuur en druk reinigt u oppervlakten beter dan met een traditionele reinigingsmethode. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw situatie? Wij adviseren u graag.

https://facilitytradegroup.nl/