Serpentis
Image default
Bedrijven

Vergeet deze dingen niet bij je jaarlijkse schoonmaak!

De jaarlijkse schoonmaak is vaak een moment om je huis helemaal overhoop te halen en van onder tot boven te kuisen! Er zijn echter een aantal zaken die we telkens weer over het hoofd zien, waardoor ze niet worden gereinigd. We zetten hier dus een aantal van deze vergeten taakjes op een rijtje, zodat jij volop kan genieten van een volledig propere woonst!

Tapijten

We lopen er elke dag op en zullen het wel af en toe stofzuigen, maar een vloerkleed wordt weinig echt gereinigd. Klop het kleed eens goed uit in je tuin, stofzuig het en laat het weken in een sopje. Schrob het tapijt op plaatsen waar het echt vuil is. Laat het vervolgens vanzelf drogen. Wanneer je merkt dat het kleed enorm vuil is, kan je deze stappen altijd herhalen tot je het gewenste resultaat hebt bereikt!

Rolluik reinigen

Een ander vergeten taakje is het rolluik reinigen. Vaak denk je er wel aan om je ramen en misschien zelf je gordijnen een kuisbeurt te geven, maar een rolluik reinigen wordt vaak vergeten. Het kuisen van je rolluik is een moeilijke taak om zelf te doen, dus je huurt best een expert in die je rolluik reinigt en het in een mum van tijd weer helemaal kan doen stralen! Daarbij gebruiken sommige professionele schoonmakers producten waardoor de rolluiken langer schoon blijven, wat ideaal is voor jou!

Donsdekens en kussens

Een laatste punt op dit lijstje zijn dekbedden en kussens. Vaak was je wel je kussenslopen en hoeslakens, maar die dons blijft vaak liggen. Je zou sowieso je donsdeken regelmatig moeten verluchten. Als je echter een heel jaar, proper of vies in je bed hebt geslapen, is er een grondigere reiniging nodig! Was daarom je donsdekens en kussens met tennisballen in de wasmachine, aangezien ze zo hun vorm behouden! Daarnaast kan je ook altijd je matras reinigen, aangezien dat ook nodig is van tijd tot tijd!

https://lavarecleaningservice.nl/rolluiken-schoonmaken/