Serpentis
Image default
Industrie

Waar in Voorburg kan ik mijn afval kwijt?

In Voorburg is het, net als in andere delen van Nederland, belangrijk om je afval op de juiste manier te verwerken. Er zijn verschillende manieren om afval te verwijderen en te recyclen. Weet je niet waar je met jouw afval in Voorburg heen moet? Lees dan vooral verder voor een aantal verschillende mogelijkheden.

Afval scheiden

Allereerst is het natuurlijk erg belangrijk om jouw afval op de juiste manier te scheiden. In Voorburg kun je gebruikmaken van het systeem dat door de gemeente is opgesteld. Voor het scheiden van het afval wordt een onderscheid gemaakt tussen verschillende categorieën: restafval, papier/karton, glas, plastic/metaal en groente-, fruit- en tuinafval (gft). Wanneer je jouw afval scheidt zorg je ervoor dat het op een efficiëntere manier verwerkt kan worden. Hierdoor hoeft er minder afval naar de verbrandingsoven en kan er meer afval hergebruikt worden.

Milieustraat en containerparken

Heb je afval dat niet onder een van de bovenstaande categorieën valt? Dan zijn er verschillende locaties waar je terecht kunt. Zo kun je voor elektrische apparaten en grofvuil in Voorburg terecht bij een milieustraat. Daarnaast zijn er ook nog een aantal containerparken, waar je terecht kunt met chemisch afval, verf en olie.

Inzamelpunten

Voor ander afval, zoals textiel en batterijen, heeft de gemeente gezorgd voor speciale inzamelpunten. Batterijen kun je bijvoorbeeld inleveren bij een aantal supermarkten en elektronicawinkels in Voorburg.

Afvalinzamelingsapp

Wil je weten waar in de buurt de dichtstbijzijnde plek is om jouw afval in te leveren? Of wil je weten wanneer het afval bij jou aan huis weer opgehaald wordt? Daarvoor is in Voorburg een afvalinzamelingsapp gemaakt. Met deze app zie je precies waar en wanneer je jouw afval kwijt kunt en kun je zelfs een afspraak maken voor het ophalen van jouw afval.

Ga voor duurzaam

Natuurlijk is het fijn om te weten dat er zoveel mogelijke manieren zijn om van jouw afval af te komen, maar ook voor afval geldt: voorkomen is beter dan genezen. Probeer waar mogelijk afval te verminderen door de kiezen voor herbruikbare producten in plaats van wegewerp materiaal. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de portemonnee!