Serpentis
Image default
Woning en Tuin

Wat doe ik met spaargeld?

Sinds we de gevolgen van de oorlog in Oekraïne nu in Nederland voelen zijn we op een andere manier naar ons spaargeld gaan kijken. Er is een groep Nederlanders begonnen met het uitgeven van het spaargeld omdat zij verwachten dat dit geld binnenkort niets meer waard is. Er is ook een andere groep Nederlanders die nu extra veel waarde hechten aan het behouden van hun spaargeld. Ze verwachten het in de toekomst nodig te hebben en willen nu niets uitgeven. Als jij al je spaargeld uit zou geven? Zou je dan een andere auto, scooter of groene beukenhaag kopen?

Het upgraden van je tuin en woning

Een groene beukenhaag kopen? Ja dat lees je goed! Wij zouden zelf ons spaargeld investeren in onze woning, met name de tuin. We zouden ervoor kiezen om nieuwe haagbeuken van Hagen-planten.nl te kopen en deze om onze nieuwe jacuzzi te plaatsen. Zo genieten we geheel beschut van onze nieuwe aankoop. Afhankelijk van groot onze spaarrekening is kopen we na onze jacuzzi nog een sauna ook. Zo kunnen we in ons eigen huis volledig ontspannen van de dagelijkse stress.

Investeren in de toekomst

Je kunt je geld investeren in aandelen, crypto of NFT’s. Is deze digitale wereld niets voor jou? Dan heb je altijd nog de mogelijkheid om in tastbare goederen te investeren. Je kunt investeren in auto’s, gereedschappen of kunst. Wij hebben zelf niet veel verstand van kunst of auto’s en hebben er daarom voor gekozen om online te beleggen. Wij hebben ook geïnvesteerd in ons huis door zonnepanelen te laten installeren en een warmtepomp te laten aansluiten. Zo zijn onze maandlasten enorm verlaagd.

Koop tijd terug!

Je kunt niet letterlijk tijd kopen maar je kunt wel een hoop werk besparen. Wij hebben zelf een redelijk grote tuin en zijn genoodzaakt deze wekelijks te onderhouden. Dit betekend dat we iedere week het gras moeten maaien en de beplanting een aantal keer per jaar moeten snoeien. We hebben gekozen om een robotmaaier te laten installeren, dit scheelt ons zeker enkele uren per week grasmaaien. Deze uren kunnen we nu besteden aan iets anders, we hebben op deze manier ‘tijd gekocht’.