Serpentis
Image default
Aanbiedingen

Wat moet je weten over vrijwilligerswerk in het buitenland?

Wil je een uitwisseling naar Amerika? Information Planet staat dan voor jou klaar! Is jouw droom om vrijwilligerswerk verrichten in het buitenland? Dit is dan ook mogelijk. Vrijwilligerswerk biedt een hoop mooie kansen om jezelf te ontwikkelen. Vrijwilligerswerk is gratis, dat houdt in dat je alleen maar kosten zult hebben. Maar waarom zou je dan nog dit avontuur aangaan? Lees dit artikel verder om erachter te komen wat vrijwilligerswerk in het buitenland zo speciaal maakt en wat je erover moet weten.

Jij moet veel zelf regelen

Wil je vrijwilligerswerk leveren in het buitenland, dan is dat een mooie ervaring.Je ondekt veel nieuwe dingen. Je leert een andere cultuur en taal. Je zult jezelf daarom ook heel erg ontwikkelen. Vrijwilligerswerk is natuurlijk gratis. Je krijgt dus niks terug voor de diensten die jij levert. Je krijgt er ook geen accommodatie of vliegticket voor terug. Dit moet je ook allemaal zelf betalen en regelen. Je kan ervoor kiezen om naar een lokale vrijwilligersorganisatie te gaan, maar die hebben niet altijd tijd voor je. Dit betekent dat je vooral zelf actie moet ondernemen en zelf afspraken moet maken. Met een organisatie weet je wel zeker dat alles goed geregeld is en dat je niet voor spontane problemen komt te staan. Je kan er ook voor kiezen om zelf uit te zoeken aan welk project je gaat werken. Dit kan je dan onder andere regelen wanneer je in het buitenland bent of vooraf. Vrijwilligers zijn altijd welkom. 

Hoe kies je een project uit?

Uiteindelijk zal je een keuze moeten maken waar en wat voor vrijwilligerswerk je wilt gaan doen. Het is dan ook handig dat je dan al bedacht hebt hoe veel tijd je erin wil steken. Er zijn genoeg projecten waar je bij kan helpen. Je kan helpen bij het bouwen of ontruimen van een gebouw. En als je iets minder handig bent, kan je kiezen voor een ander project. Het is belangrijk dat je iets kiest wat bij jou past en dat jij leuk vindt. Probeer dus iets te vinden wat jou leuk lijkt en datgene waarmee de meeste impact mee kunt maken. Je doel is uiteindelijk om iets bij te dragen. Wil je maar voor een korte periode gaan helpen, dan kan je beter kiezen voor kleinere projectjes. Heb je altijd al voor een klas willen staan en wil je bijvoorbeeld Engels geven, dan wordt het aangeraden om er voor een langere periode heen te gaan.