Serpentis
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn de oorzaken van een verstopt riool?

Wat zijn de oorzaken van een verstopt riool?

Een verstopt riool is een ongemak dat veel mensen ervaren. Een rioolverstopping Gouda in uw woning of bedrijf kan u een smerig en gefrustreerd gevoel geven. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige stappen die u kunt nemen om uw riool zo snel mogelijk te ontstoppen. Voordat we ingaan op de details van wat een verstopt riool veroorzaakt, is het belangrijk om te weten wat een verstopt riool is. Een verstopte of trage afvoer is een van de meest voorkomende redenen voor een verstopping in een woning of bedrijf. Er zijn verschillende oorzaken van een verstopt riool, maar ze komen allemaal voort uit hetzelfde – menselijke fouten. Hier zijn enkele veel voorkomende oorzaken van een verstopte afvoer:

 

Te veel afval in het riool

Menselijk afval is een van de meest voorkomende oorzaken van rioolverstopping. Als het afval in uw huis niet goed gereinigd wordt, hoopt het zich op in het riool. Dit kan gebeuren als een toilet niet goed gebruikt wordt, of als er een verstopt toilet in huis is. Dit kan ook gebeuren als een septisch systeem niet goed wordt onderhouden. Als er te veel afval in het riool zit, kan er een verstopping ontstaan. Dit kan worden veroorzaakt door een aantal zaken, waaronder: – Een verstopte regenpijp: Dit is een van de meest basale oorzaken van een verstopt riool. Als een regenpijp verstopt raakt, veroorzaakt dit een ophoping van afval in het riool. Dit kan gebeuren als de pijp te klein is, of als deze verstopt is door een opeenhoping van vuil. – Een verstopping in de rioolleiding: Dit kan gebeuren als een verstopping in de pijp onder uw straat of in uw rioolleiding een back-up in het gebied veroorzaakt. Een verstopte regenpijp, of een opeenhoping van vuil in de pijp kan dit veroorzaken. – Onveilige afgedankte materialen: Het riool is geen vuilnisbelt, maar u kunt sommige items in uw huis vinden die u niet in het riool zou moeten stoppen. Enkele veel voorkomende voorbeelden hiervan zijn: – Giftige chemicaliën: Als u ooit van afvoerreinigers hebt gehoord, dan moet u weten dat deze zeer gevaarlijk zijn. Ze kunnen onder andere gevaarlijk zijn voor uw septische systeem en een verstopping veroorzaken. Als de chemicaliën in een afvoerreiniger in het riool zijn achtergebleven, dan kunnen ze een verstopping veroorzaken. – Onveilige farmaceutische medicijnen: Veel medicijnen, zoals pijnstillers en antibiotica, kunnen een rioolverstopping veroorzaken. Dit kan ook gebeuren als deze medicijnen door het toilet worden gespoeld.

 

Verstopping in de leiding

Een verstopte regenpijp kan de afvalstroom door de leidingen blokkeren. Dit kan gebeuren als: – De pijp verstopt is: Als u een verstopping in de afvoerleiding heeft, zal dit ervoor zorgen dat het afval in de leidingen terugstroomt. Dit kan gebeuren als een stuk afval vast is komen te zitten in de afvoer, of als een opeenhoping van afval een verstopping heeft veroorzaakt. – De afvoerbuis is verstopt: Dit kan gebeuren als een verstopping in de regenpijp een verstopping in de leidingen veroorzaakt. Dit is een van de meer voorkomende oorzaken van een verstopt riool.

 

Ophoping in de rioolleiding

Als uw rioolleiding verstopt is, dan kan afval niet meer door uw toilet spoelen. Dit kan een ophoping in de leidingen veroorzaken, wat bekend staat als een ophoping. Dit is een van de meest voorkomende oorzaken van een verstopt riool.

 

Onveilige afgedankte materialen

Menselijk afval is een van de meest voorkomende oorzaken van een rioolverstopping. Als het afval in uw huis niet goed wordt schoongemaakt, hoopt het zich op in het riool. Dit kan gebeuren als een toilet niet goed gebruikt wordt, of als er een verstopt toilet in huis is. Dit kan ook gebeuren als een septisch systeem niet goed wordt onderhouden. Als er te veel afval in het riool zit, kan er een verstopping ontstaan. Dit kan worden veroorzaakt door een aantal zaken, waaronder: – Een verstopte regenpijp: Dit is een van de meest elementaire oorzaken van een verstopt riool. Als een regenpijp verstopt raakt, veroorzaakt dit een ophoping van afval in het riool. Dit kan gebeuren als de pijp te klein is, of als hij verstopt is door een opeenhoping van vuil. – Een verstopping in de rioolleiding: Dit kan gebeuren als een verstopping in de pijp onder uw straat of in uw rioolleiding een back-up in het gebied veroorzaakt. Een verstopte regenpijp, of een opeenhoping van vuil in de pijp kan dit veroorzaken.

 

Hoe een verstopt riool te voorkomen

Als u een verstopt riool in uw huis wilt voorkomen, volgen hier enkele tips: – Maak uw toiletten schoon: Maak uw toiletten regelmatig schoon. Als u uw toiletten niet schoonmaakt, hopen ze zich op met afval en verstoppen ze uiteindelijk uw leidingen. – Spoel geen giftige chemicaliën door: suplementen door het toilet spoelen veroorzaakt ernstige schade aan uw leidingen. U moet deze medicijnen nooit doorspoelen, maar een veilig afvoersysteem zoeken. – Spoel minder vaak door: Als u toch iets moet doorspoelen, zoals toiletpapier of vrouwelijke producten, probeer dan niet langer dan 15 seconden door te spoelen. – Vergeet niet uw afvoerbuis schoon te maken: Een van de makkelijkste manieren om een verstopte afvoerbuis te voorkomen is om uw afvoerbuis regelmatig schoon te maken.

 

Hoe een afvoer ontstoppen

Als u al het bovenstaande heeft geprobeerd en uw riool is nog steeds verstopt, dan moet u een professional inschakelen. U kunt een ontstoppingsprofessional in uw omgeving inhuren, of u kunt online een ontstoppingsdienst bellen. Een rioolreinigingsprofessional zal in staat zijn om een verstopte rioolbuis op te ruimen en voor u te ontstoppen. Zij zullen een combinatie van gereedschappen en technieken gebruiken om uw leidingen te ontstoppen. Ze zullen beginnen met het inspecteren van de verstopping en deze vervolgens ontstoppen. Aan het einde van de reiniging zullen zij uw leidingen inspecteren om er zeker van te zijn dat deze goed zijn ontstopt. Bij een rioolverstopping is het belangrijk om snel te handelen. U kunt het beste een rioolontstopper inschakelen om uw leidingen te ontstoppen, want zij kunnen dit snel en efficiënt doen.

 

Slotwoorden

Als u al het bovenstaande heeft geprobeerd en uw riool is nog steeds verstopt, dan moet u een professional inhuren. U kunt een rioolreinigingsprofessional bij u in de buurt inhuren, of u kunt online een rioolreinigingsdienst bellen. Deze professionals kunnen een verstopte rioolbuis vrijmaken en voor u ontstoppen. Ze zullen een combinatie van gereedschappen en technieken gebruiken om uw leidingen te ontstoppen. Ze beginnen met het inspecteren van de verstopping en ruimen deze vervolgens op. Aan het einde van de reiniging zullen zij uw leidingen inspecteren om er zeker van te zijn dat deze goed zijn ontstopt.

https://regioriool.nl/riooldiensten/riool-ontstoppen/riool-ontstoppen-gouda/