Wees lief voor uw portemonnee, laat vloerverwarming aanleggen

Naast een goede verwarming is een van de vele voordelen van vloerverwarming dat het minder energie kost om het systeem draaiende te houden. En dat merkt u in de maandelijkse kosten! Bent u op zoek naar een energiezuinige manier van verwarming, dan kiest u voor vloerverwarming. Het kan zelfs zorgen voor een energiebesparing van 6 tot wel 12 procent. Ook wordt warmteverlies van de leidingen beperkt en wordt het ketelrendement door de lagere temperaturen vergroot. Dit alles bij elkaar zorgt voor flinke besparingen op uw energiekosten. Het is een flinke investering, maar vloerverwarming betaalt zichzelf vrijwel altijd terug. En daarnaast is het ook nog eens goed voor het milieu; wat wilt u nog meer?

Besteed het aanleggen van vloerverwarming uit of doe het zelf

Een vloerverwarming aanleggen hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. U moet natuurlijk wel een beetje handig zijn. En er zin in hebben! Bij de specialist vindt u vaak een aantal doe-het-zelf pakketten. Deze pakketten bevatten alles wat nodig is voor het aanleggen van vloerverwarming. Zo kunt u snel zelf aan de slag! Het is dan wel nog verstandig om de specialist te vragen om advies, vooral wat voor soort vloerverwarming u moet hebben voor uw vloer. Dan weet u zeker dat u goed zit. Bent u zelf niet zo handig, en laat u het liever aan een vakman over, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Zo kunt u zelf kiezen hoe u vloerverwarming aangelegd wil hebben.

De kosten van het aanleggen van vloerverwarming

U heeft altijd al willen weten wat u nu precies kwijt bent als u vloerverwarming in uw huis laat aanleggen. De waarheid is dat hiervoor alleen een schatting gegeven kan worden. Iedere woning is anders en iedere vloer is anders, daarom zijn ook de kosten voor vloerverwarming altijd anders. U kunt gelukkig een exacte berekening laten maken door een specialist, die geheel voor u op maat gemaakt is. U kunt online een offerte aanvragen en hierin alle specificaties van uw ruimte en vloer invullen. Hoe specifieker u de aanvraag invult, des te specifieker u de offerte ontvangt.