Serpentis
Image default
Aanbiedingen

Welk dekbed past het beste bij mij?

Wanneer je je gaat verdiepen in de aanschaf van een nieuw dekbed bestaat de mogelijkheid dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn zoveel soorten en kwaliteiten dat de keuze er vaak niet makkelijker op wordt. Je brengt als mens gemiddeld 1/3 van je leven door in bed dus wil je graag een goed en comfortabel dekbed. 

Om je keuze te bepalen is het van belang na te gaan welk warmtetype jij bent. Onderstaand zal ik kort de warmtetypes en de daarbij passende dekbedden met hun warmteklasse beschrijven :

Frisse slaper

Ben je iemand die het snel koud heef, en het liefst ook ’s nachts de verwarming op je slaapkamer aan laat. Je bed is voor jou een heerlijk knusse, warme plek en een 4 seizoenen dekbed zal voor jou dan in alle seizoenen een goede keuze kunnen zijn. Ook een winter dekbed zal jou dat heerlijke warme comfort bieden waar je zo graag onder slaapt. Hou er wel rekening mee dat een winter dekbed erg warm kan zijn in de zomermaanden.

Gemiddelde slaper

Het gros van Nederland valt in deze categorie. Je hebt het niet snel te koud of te warm en slaapt in een t-shirt of een dunne pyjama. In de zomer lig je graag onder een koel dekbed terwijl je in de winter graag onder een heerlijk warm dekbed kruipt. Een 4 seizoenen dekbed is dan ook voor jou een goed keus. In de zomer gebruik je het koele deel, in de lente en herfst het voor/najaarsdeel en voor de wintermaanden bevestig je beide delen aan elkaar en heb je een heerlijk warm dekbed. Heb je liever geen gedoe met het wisselen van dekbedden dan is het All Year dekbed voor jou ook een goede keuze.

Warme slaper

Je hebt het in de regel sneller warm dan anderen en slaapt het liefst in helemaal niets of in een zo dun mogelijk pyjama met een zo koel mogelijk dekbed. Je geeft er de voorkeur aan om met het raam open te slapen om een zo frisse slaapomgeving te creëren. Voor de zomer is een katoenen zomer dekbed voor jou de ideale keuze, voor de overige maanden zul je genoeg hebben aan een voor/najaars dekbed. Ook hier heb je met een 4 seizoenen dekbed de goede keuze voor ieder seizoen. Vind je een zomerdekbed in de zomer vaak nog te warm, dan kun je ook kiezen voor een All Year dekbed en slaap je in de zomermaanden alleen onder je dekbedovertrek zonder dekbed.

Bij Dekbedovertrekken & Zo kun je terecht voor dekbedden in alle soorten, materialen en maten. En je kunt er altijd terecht voor een vrijblijvend advies.

 

https://www.dekbedovertrekkenenzo.nl/