Serpentis
Image default
Dienstverlening

Welk schoonmaakbedrijf past het beste bij jouw klus?

Heb jij geen tijd voor het schoonmaken van jouw huis? Of ben je eigenaar van een bedrijf en wil je graag dat jouw bedrijfsruimte er altijd tiptop in orde uitziet? Dan kan een schoonmaakbedrijf wellicht een uitkomst bieden. Maar welke soorten schoonmaakbedrijven zijn er eigenlijk allemaal? Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Schoonmaakbedrijven voor particuliere ruimtes

Deze schoonmaakbedrijven zijn gespecialiseerd in het schoonmaken van huizen en appartementen. Dit soort bedrijven worden vaak ingehuurd door mensen die zelf geen tijd hebben om regelmatig schoon te maken, of mensen die vanwege oudere leeftijd of een lichamelijke beperking zelf niet meer schoon kunnen maken. Schoonmaakbedrijven voor particulieren en particuliere ruimtes houden zich vaak bezig met taken als stofzuigen, dweilen, afwassen en het opruimen van rotzooi

Schoonmaakbedrijven voor particulieren zijn vaak werkzaam binnen een bepaalde gemeente. Zo zal een schoonmaakbedrijf in Arnhem voornamelijk cliënten hebben binnen die gemeente. Natuurlijk zijn er ook bedrijven die buiten hun eigen gemeente werkzaam zijn.

Schoonmaakbedrijven voor openbare ruimtes

Voor het schoonmaken van openbare ruimtes worden meestal weer andere schoonmaakbedrijven ingehuurd. Dit soort bedrijven houden zich vaak niet bezig met taken als afwassen, maar gebruiken hun tijd voor het dweilen, stofzuigen, afnemen van meubels en het legen van de prullenbakken.

 

Voorbeelden van instellingen die schoonmaakbedrijven inhuren zijn kantoor- en bedrijfsruimtes en scholen.

 

Schoonmaakbedrijven voor ziekenhuizen en zorginstellingen

Voor het schoonmaken van ziekenhuizen en andere zorginstellingen is het belangrijk dat schoonmakers op de hoogte zijn van speciale hygiëne eisen. Voor dit soort instellingen worden dan ook vaak speciale schoonmaakbedrijven ingehuurd. Ook deze schoonmakers houden zich voornamelijk bezig met het stofzuigen, dweilen, legen van prullenbakken en het schoonmaken van sanitair. Zij zullen zich wel extra bewust moeten zijn van het gebruik van hygiënische schoonmaakmethoden, om zo de verspreiding van ziektekiemen tegen te gaan.

 

Het inhuren van het juiste bedrijf kan ervoor zorgen dat jouw huis of kantoor er altijd op zijn best uitziet. Informeer dus vooral in jouw omgeving naar de mogelijkheden!