Serpentis
Image default
Aanbiedingen

Zelf internationaal wegtransport verrichten? 3 tips!

Naast het vervoer van goederen over het water, door de lucht en per spoor, speelt ook het wegtransport per vrachtwagen een zeer belangrijke rol in onze wereldwijde economie. Zonder transport zouden heel veel dingen in het leven wegvallen en niet meer mogelijk zijn. We zouden dan heel erg aangewezen zijn op datgene wat onze directe omgeving te bieden heeft. Niet alleen het nationale transport houdt onze economie draaiende, maar ook zeker het internationale transport. Ben je van plan om zelf het internationale wegtransport te verrichten? Lees dan eerst even onderstaande drie tips om verrassingen te voorkomen.

Houd rekening met afwijkende regels en verboden omtrent rijtijden

Dat we hier in Nederland iets op een bepaalde manier gewend zijn en doen, hoeft niet meteen te betekenen dat het er over de landsgrenzen precies hetzelfde aan toe gaat. Zelfs de oprichting van de Europese Unie, met als doel om eenheid en duidelijkheid te creëren binnen de landen die bij de EU zijn aangesloten, heeft niet kunnen voorkomen dat er in sommige landen afwijkende regels en verboden gelden, bijvoorbeeld omtrent rijtijden. Zo gelden er binnen Duitsland bijvoorbeeld vrij specifieke rij- en parkeerverboden op zon-, feest- en vakantiedagen. Je moet het maar net weten…

Zorg dat je goed verzekerd bent en dat je alle documenten bij je hebt

Een goede verzekering is niet alleen essentieel voor transport binnen de eigen landsgrenzen van Nederland, maar ook zeker wanneer je met jouw vracht de landsgrenzen over gaat. Laat je hierover goed adviseren! Zorg er daarnaast voor dat je alle benodigde documenten bij je hebt. Niet alleen de verzekeringsdocumenten, maar ook de vervoersdocumenten. Voor het wegvervoer is dit de CMR-vrachtbrief. In dit document staan alle gegevens vermeld over de vervoerde producten, de vervoerder en het vervoer zelf. Dit document moet je altijd kunnen overhandigen wanneer hier door de politie of douane om gevraagd wordt.

Neem een transportbedrijf in de arm wanneer je nog geen ervaring hebt!

De belangrijkste tip die we je wellicht kunnen meegeven in deze blog is om een transportbedrijf in de arm te nemen wanneer je nog geen ervaring hebt met internationaal wegvervoer. Wil je bijvoorbeeld goederen transporteren naar Duitsland? Kijk dan eens naar een betrouwbaar transportbedrijf Duitsland dat het gehele transport voor jou uit handen kan nemen.

https://www.melislogistics.nl/