Serpentis
Image default
Aanbiedingen

4 manieren voor het vergroten van uw concentratievermogen

Anno 2022 wordt ons concentratievermogen getest als nooit tevoren. Constant worden we geconfronteerd met prikkels die je afleiden van je werk, studie of huishoudelijke werkzaamheden. Het is daarom belangrijk om je concentratie op peil te houden. In deze blog lichten wij 4 manieren toe waarop u uw concentratievermogen kunt trainen.

  1. Blijf in beweging

Sport en bewegen heeft een positieve invloed op uw bloedcirculatie. Dit zorgt voor een verbeterde energietoevoer naar het brein. Zorg er daarom voor dat u genoeg beweegt. Met genoeg bewegen wordt aangeraden minstens 150 minuten per week matig of zwaar intensief in te spannen, verspreid over diverse dagen. Of u nu hardloopt, wandelt, bokst of zwemt, met elke vorm van inspanning kunt u uw concentratievermogen trainen.

  1. Voldoende nachtrust

Te weinig slaap kan zorgen voor een gebrek aan concentratievermogen. Zorg daarom dat u voldoende nachtrust pakt. Uit onderzoek is gebleken dat de volwassen mens gemiddeld het best presteert op 7 uur slaap. We zijn dan alerter en kunnen ons beter concentreren. Deze 7 uur is echter een gemiddelde en kan dus nog afwijken per individu.

  1. Geef uw hersenen genoeg gerust

Niet alleen ons lichaam heeft rust nodig na een intensieve inspanning, ook onze hersenen hebben regelmatig een een kleine break nodig. Herkend u die vermoeidheid na een langdurige taak op uw werk die veel concentratie vereist? Dat zijn namelijk uw hersenen die om rust vragen. Om te zorgen dat u gedurende een hele werkdag geconcentreerd blijft, adviseren wij u de volgende vuistregel toe te passen: na het werken aan een taak van 25 minuten neemt u 5 minuten rust. Dit herhaalt u vier maal. Vervolgens last u een pauze in van ongeveer 20 á 25 minuten. Zo geeft u uw hersenen voldoende rust en kunt u de hele dag presteren.

  1. Hersenactiviteit stimuleren door middel van Micro dosering

Al jarenlang wordt Microdosering gebruikt om concentratievermogen en creativiteit te stimuleren. Het houdt in dat u kleine doseringen psilocybine tot u neemt waardoor de hersenactiviteit gestimuleerd wordt. Dit maakt u alerter en heeft tevens een positieve invloed op uw concentratievermogen. Geïnteresseerd, neem dan eens een kijkje op de website van Dutch Micro Dosing.

https://dutchmicrodosing.com/