Serpentis
Image default
Dienstverlening

Basis Accounting – Wat is Accounting?

Boekhouder is het gebruik van een systeem van termen, formules en andere boekhoud systemen welke bedrijven gebruiken voor het berekenen, bijhouden en vergelijken van de financiële groei, of in sommige gevallen recessie. Het basis principe van accounting, de accounting vergelijking, bevat het bijhouden en berekenen van assets van het bedrijf, passiva en eigen vermogen. Op die manier kan de financiële status van het bedrijf worden geëvalueerd en makkelijker en sneller worden begrepen. Andere meer diepgaande principes van accounting omvatten het beheer van investeringen, payroll en auditing van het bedrijf.

Accounting is een educatieve discipline
Het wordt gedoceerd op de meeste scholen en universiteiten en soms zelfs op technische scholen en hogere scholen. Er zijn verschillende niveaus en specialisaties, en door de overheid verplichte vergunningen die iemand moet behalen binnen het vakgebied van accounting. Accounting wordt al eeuwen als vak gedoceerd en beoefend, en het blijft evolueren doordat beoefenaars en onderzoekers met constant veranderende zakelijke, financiële en juridische regels te maken hebben.

Afhankelijk van hoe iemand betrokken wilt zijn in de accounting van een bedrijf, moet hij of zij een vorm van training krijgen in accounting. Bijvoorbeeld, accounting voor grote bedrijven behoeft soms volledige afdelingen of teams van professionele accountants. Aan de andere kant, wilt iemand eenvoudig de financiën van zijn parttime bedrijf bijhouden, dan kan hij het af met basis kennis van de accounting concepten en formules.

Accounting is een noodzakelijk onderdeel van bedrijfssucces
Accounting geeft zakenmensen een manier om de financiële status van het bedrijf te evalueren. Met deze financiële informatie kan de financiële status van voorgaande fiscale jaren worden vergeleken, realistische doelen worden gesteld voor toekomstige fiscale periodes, en kunnen beslissingen worden gemaakt die afhankelijk zijn van of een effect hebben op de financiën van een bedrijf.

Daarbij, accounting rapportages informeren aandeelhouders, werknemers en het publiek over de financiële status van het bedrijf. Het is zelfs zo dat alle bedrijven wettelijk verplicht zijn accounting rapporten in te leveren bij de belastingdienst en/of andere overheden en financiële entiteiten. Auditing, intern of extern is een belangrijk onderdeel van een bedrijf. Het hebben van kloppende en efficiënte accounting verzekert je van een succesvolle audit.

 

https://offerte.nl/boekhouder