Serpentis
Image default
Gezondheid

Besparen met de e-sigaret

Roken van tabak is naast bijna nergens meer toegestaan niet meer te betalen. De oplossing is dan verder genieten van de elektrische sigaret. Voor mij is het de uitvinding; ik rook nog zelden gewone sigaretten, en in deze blog de voordelen.

Vele euro’s per dag besparen

Het is niet normaal meer wat een pakje sigaretten kost. Het hangt er vanaf hoeveel je rookt, maar als ik het enkel op sigaretten moest doen zou het meer dan vijf euro per dag zijn. Nu investeer ik eenmalig in een goede e-smoker die ik kan vullen met olie. En zo heb ik mijn nicotine met een lekker smaakje voor nog geen euro per dag. En dan kan ik ook nog met de smaakjes variëren. Zo heb ik nu een flesje met bovenaan een naald, en daarin doe ik eigen mengsels van smaakjes. Bijvoorbeeld cacao met een vleugje mint. En dat voor zo weinig geld.

Geen overlast

Niet overal kun je een sigaret opsteken. Of eigenlijk; nergens kun je meer roken. Maar een e sigaret gebruiken is geen probleem als je ergens op visite bent. De huiskamer gaat niet ruiken naar de tabaksrook en de asbak blijft schoon. Roken met een elektrische sigaret is dus nog sociaal ook. Ik gebruik nu ook de e sigaret in mijn eigen woning. Mensen die op bezoek komen vinden het prettig als het fris ruikt. Ikzelf ruik het niet meer als gordijnen ruiken naar de tabaksrook, maar ik geef de mensen wel gelijk. Wat wel zichtbaar is voor mij is dat het plafond langer wit blijft; geen tabak meer roken heeft echt veel voordelen, en dankzij de e-smoker kom ik niets tekort. Sterker nog; ik zit volop van mijn elektrische sigaret te genieten.

Twee andere voordelen

Twee andere voordelen zijn toch dat ik minder schadelijke stoffen binnen krijg en dat het zo prettig is in de auto. Om met het eerste te beginnen; tabak bevat ook teer en dat kwam mijn conditie niet ten goede. Ik hoestte vaak en bij een inspanning geraakte ik snel buiten adem. Nu ik elektrisch rook zijn die klachten volledig weg. En mijn auto; die was ronduit smerig toen ik nog sigaretten rookte. De auto stonk, de bekleding tegen het dak zag bruin, en ik morste zoveel bij de asbak dat de auto één grote asbak was. Een auto waarin gerookt is, is lastig van de hand te doen, maar dat is nu opgelost dankzij de e sigaret. Elektrisch roken heeft alle voordelen.