Serpentis
Image default
Bedrijven

De cateraars serveren al gezond voedsel, nu wij nog!

Veel cateraars in Nederland zijn al begonnen met het stimuleren van gezonde voedselconsumptie, en het bevorderen van de duurzaamheid. De klanten, of afnemers van deze cateraars worden hierbij gestimuleerd om gezonde producten af te nemen.

Keuze tussen gezond en ongezond

Het betekend nog niet dat er louter gezond voedsel aangeboden wordt, maar de stimulans om gezonder af te nemen neemt bij cateraars wel toe. Het wordt gestimuleerd op twee manieren: het presenteerblaadje, en de prijs. Het gezonde eten wordt mooi neergezet ten opzichte van de minder gezonde dingen en vaak ook tegen ‘goedkopere’ tarieven. Lees hier meer over welling catering Nijmegen en over gezonde alternatieven bij een cateraar.

Belang van gezond eten

Een van de belangrijke redenen dat cateraars gezonder eten willen uitserveren is om het belang van de afnemers. Vaak zijn het bedrijven of bedrijfsuitjes die cateraars inhuren en is dit een keuze in het belang van de werknemers van de afnemers. Gezond eten zorgt er namelijk voor dat de klanten vitaler zijn, minder vaak ziek worden en beter kunnen presteren. Natuurlijk is het niet alleen gebaseerd op gezond eten, want wanneer dit gepaard gaat met andere ongezond levenspatronen heeft het eten van af en toe een stukje fruit natuurlijk niet veel zin.

Gezonder eten in scholen

Wat een mooie verandering van de afgelopen jaren is, en natuurlijk niet alleen in Nederland (met uitstek de VS) is het verplichten van gezond eten in cafetaria’s op middelbare scholen. Deze wet is sinds 2010 officieel van kracht. Dit werd natuurlijk teniet gedaan toen friet en pizza en de categorie van groenten en fruit werd ingedeeld. Maar in Nederland hebben we goede stappen gezet in de afgelopen jaren als het gaat om kwaliteit van voedsel en voorlichting over gezond eten.

Ook bij welling catering wordt er gestimuleerd om gezond met voedsel om te gaan, en vallen de ongezonde producten ook steeds meer weg. Een lekker stukje vlees op zijn tijd kan natuurlijk prima, maar de zware gefrituurde hapjes verdwijnen toch langzaam van onze Nederlands menukaarten! Lees hier meer bij welling catering over gezonde samenstellingen!