Serpentis
Image default
Aanbiedingen

Dit is waarom het belangrijk is om een goed matras te hebben

Dit is waarom het belangrijk is om een goed matras te hebben

Ergens weten we allemaal wel dat slaap enorm belangrijk is. Ook al voelt het soms zo zonde van de tijd. Wanneer je te weinig slaapt, kun je minder uit je dag halen en ben je minder productief. Bovendien wordt je ook ongelukkiger en ongezonder wanneer je te weinig slaapt. Je wil dus zeker genoeg nachturen vullen met goede kwaliteit slaap! Welk aandeel speelt een matras in je nachtrust? We leggen in dit artikel uit waarom een goed matras zo belangrijk is.

 

Liever een hard of zacht matras?

Wanneer je een matras uitzoekt, is het belangrijk om niet voor een te zacht of te hard matras te kiezen. Een te zacht matras biedt niet genoeg steun aan je lichaam en veroorzaakt zo druk op je gewrichten en spieren. Een te hard matras vormt niet genoeg naar je lichaam en veroorzaakt op die manier ook druk op je gewrichten en spieren. Je kunt het beste voor een stevig matras gaan die genoeg naar je lichaam vormt.

 

Een organisch matras

Voor je comfort maakt het geen verschil, maar voor je gezondheid wel. Een organisch matras bevatten geen brandvertragers die je wel in een traditioneel matras vindt. Deze brandvertragers bevatten problematische chemicaliën die niet goed voor je zijn. Daarom is het beter om een organisch matras te kiezen.

 

Zeker de investering waard

Voor de meeste mensen is een nieuw matras niet de eerste prioriteit. Wel geef je gemakkelijk geld aan allerlei overbodige dingen uit. Maar aangezien er vrij veel van je goede nachtrust af hangt, is het misschien toch verstandig om eens na te denken over een nieuw matras! Neem hier de tijd voor en kijk eens wat de opties zijn. Denk ook eens na over een top matras. Met een topmatras voeg je namelijk een extra laag hygiëne en comfort aan je bed toe. Bovendien verleng je de levensduur van je matras met een topmatras omdat je niet direct op het matras ligt. 

 

https://www.matrasconcurrent.nl/