Serpentis
Image default
Aanbiedingen

Doet uw hond aan ‘sleetje rijden’?

Het komt af en toe voor dat onze trouwe viervoeter over de grond schuift met zijn of haar kont. Dit vinden sommige mensen er ontzettend grappig uit zien, maar dit is niet zo leuk voor de hond. Wanneer je een hond dit ziet doen, snap je niet helemaal wat er gebeurt. De hond zit op zijn kont en schuift door middel van zijn voorpoten naar voren. Dierenartsen noemen het ook wel eens ‘sleetje rijden’ wanneer een hond dit doet. Vaak doet een hond dit wanneer hij zijn behoefte heeft gedaan en er bijvoorbeeld nog iets blijft hangen, zoals een takje. Doet uw hond dit dagelijks vaker? Dan is de kans groot dat dit een andere oorzaak heeft. Zo kan uw hond last hebben van wormen of de anaalklieren.

De anaalklieren van een hond

Bij de hond zijn de anaalklieren twee kleine zakjes die in de sluitspier van de anus liggen. Deze worden geleegd op het moment dat de hond stevig poept. Wanneer de hond bijvoorbeeld diarree heeft, kunnen de anaalklieren van de hond volraken en ontsteken. Hier heeft de hond veel last van. De anaalklieren van de hond kunt u leeg laten maken door dit uit te laten drukken. Het kan echter voorkomen dat dit geen goed idee is voor hond. Door dit te doen kan de automatische werking van de vochtaanmaak gehinderd worden. Dit zorgt er dan weer voor dat de anaalklieren van de hond niet meer afscheiden en juist sneller overvol raken. Wij raden u dan ook aan om in overleg met uw dierenarts te kijken wat het beste is voor uw hond en zijn of haar anaalklieren. 

Wat kunt u voor de anaalklieren van uw hond doen?

Heeft uw hond last van de anaalklieren? Dan is het aan te raden om zo snel mogelijk een bezoekje te brengen aan de dierenarts. Het kan namelijk nare gevolgen met zich mee brengen. Is het uitdrukken van de anaalklieren geen optie? Dan moet u het dieet van uw hond aanpassen waardoor de hond altijd stevige ontlasting heeft. Let altijd op de voeding en schakel hulp in. Bij Bellfor kunt u terecht voor meer informatie over voeding en de anaalklieren van een hond.

 

https://nl.bellfor.info/