Serpentis
Image default
Bedrijven

Drie tips bij het zoeken naar een rijschool in Landgraaf

Woon jij in de regio Sittard-Landgraaf-Aachen en ben je op zoek naar een rijschool Landgraaf? Maar weet je niet welke je het beste kunt kiezen? In dit artikel geven we je drie tips bij het maken van een keuze.

Tip 1. In Nederland of in Duitsland lessen?

Het is algemeen bekend dat het duurder is om in Nederland je rijbewijs te halen dan in Duitsland. Daar staat tegenover dat de kwaliteit van de rijopleiding, zoals die in Nederland is ingericht, tot de beste van de wereld behoort. Kies je dus voor kwaliteit of voor kwantiteit?

Vaak blijkt goedkoop duurkoop te zijn. Bijvoorbeeld als je in de eerste paar jaar na je afrijden in een zwaar auto-ongeluk terecht komt. De kosten die dat met zich meebrengt doen het verschil tussen een rijopleiding in Nederland en een in Duitsland verbleken. En dat is nog afgezien van het feit dat je in zo’n ongeluk ook zwaargewond kunt raken of het leven kunt laten.

Ons advies is daarom om in Nederland te gaan lessen. En gelukkig komen er genoeg rijscholen in de regio Landgraaf-Sittard voor die genoeg weer genoeg capaciteit hebben nu de corona-epidemie op zijn retour lijkt.

Tip 2. Zoek een school die klassikaal theorie-lessen aanbiedt

Je hebt er misschien niet per se zin in om de boeken in de duiken. En daarmee ben je niet de enige als je die tegenzin voelt. Om die reden helpen veel rijscholen je een handje. Ze bieden in klassikaal verband lessen aan waarin een leraar de stof doorneemt. Net als op school dus.

Het is handig om vroeg aan je theorielessen te beginnen. De kennis die je hiermee opdoet zijn namelijk ook op de weg handig. Zo zul je verkeersborden herkennen en de verkeersregels beter begrijpen.

Tip 3. Een lokale rijinstructeur uit Landgraaf of een grote rijschool uit Sittard?

Als je vaker voor grotere aankopen aan het rondshoppen bent geweest, herken je de afweging tussen lokaal en regionaal of landelijk waarschijnlijk wel. Landelijke rijscholen zijn vaak het sterkst gestandaardiseerd. Er zijn cijfers op te zoeken op de site van het CBR, zoals slagingspercentages en het aantal mensen dat is afgereden bij deze rijschool. Maar juist omdat ze zo groot zijn, kun je daar niets vinden over hoe goed een specifieke rijinstructeur is.

Een van de voordelen van een lokale rijschool is dat deze cijfers vaak gemiddeldes zijn van een paar instructeurs. Als een lokale rijschool dus hoge slagingspercentages heeft, zegt dit veel meer in positieve zin over de rijinstructeur dan als een slagingspercentage bij een regionale of landelijke rijschool hoog is. 

Onze tip is daarom om voor een rijschool uit Landgraaf te kiezen. En dan heb je er ook een die je dialect begrijpt en daarin lekker terug zal praten.

https://drivingcoach.nl/rijschool-landgraaf/