Serpentis
Image default
Aanbiedingen

Een deurluifel kopen voor je huis? Dit zijn de mogelijkheden!

Huis verfraaiing

Wil jij de uitstraling van je huis wel eens wat verfraaien? Dan zijn er natuurlijk tal van mogelijkheden. Om te beginnen kun je het huis weer eens helemaal opnieuw in de verf zetten. Of beter nog, geef je huis een keer een ander kleurtje. Hierbij kun je denken aan de kozijnen en de voordeur. Maar ook aan de stenen zelf. Wat je momenteel veel zit is dat mensen hun huis helemaal wit laten schilderen. De rode stenen worden overgeschilderd in een mooie en frisse kleur wit. Het laten maken van een erker geeft je huis ook een heel ander aanzien. Overigens doet een serre dat ook, maar die laat je meestal aan de achterkant van je huis plaatsen. Qua uitstraling doe je het dan meer voor jezelf. Wat je ook kunt doen is het laten plaatsen van een mooie deurluifel. Hieronder gaan we verder in op de mogelijkheden die er zijn voor de luifels.

Het materiaal van de luifel

Ten eerste heb je een ruimte keuze qua materiaal. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een houten luifel. Dit geeft vaak wel een mooie uitstraling. Althans, daar kun je zelf voor zorgen. Bij een houten luifel kun je vrij makkelijk de kleur naar wens maken door hem te schilderen of op een gegeven moment over te schilderen als je toch een andere kleur wilt. Bij de houten luifels zie je nog wel eens dat er een puntdakje van gemaakt wordt. Op dit puntdakje kun je dan net als bij een huis dakpannen leggen. Dit ziet er wel erg leuk uit.

Een luifel van kunststof is ook goed mogelijk. Het grote voordeel van kunststof is dat het duurzaam is. Als je kiest voor een kunststof luifel, dan hoef je er heel lang niet achteraan. Als je een houten luifel neemt, dan heb je hier wel eerder onderhout aan dan bij kunststof.
Ga je voor een kunststof luifel, dan kun je deze krijgen in elke denkbare kleur. Wat je maar mooi vindt. Of dit nou wit, zwart, bruin of roze is, geen probleem.

Een metalen luifel behoort ook nog tot de mogelijkheden. Dit is natuurlijk ook erg duurzaam en super degelijk. Qua kleuren ben je ook bij een metalen variant niet beperkt. Alle kleuren zijn mogelijk. Metaal is wel wat zwaarder. Hier dient bij de totale constructie wel rekening mee gehouden te worden.

En dan is er nog de optie glas. Dit is ook mogelijk. Met een glazen luifel voorkom je dat er een donker hoekje ontstaat bij je voordeur. Het lijkt wellicht wat kwetsbaarder, maar dit valt reuze mee.

Vorm en afmeting

Ook qua vorm heb je genoeg mogelijkheden bij de luifels. Wil je een rechthoekige, een ovalen of een ronde luifel? Alles is mogelijk. Bekijk goed welke vorm bij jouw voordeur zou passen. En bepaal dan gelijk hoe groot de luifel kan worden. Welke breedte is er beschikbaar en hoe diep wil je dat de luifel wordt.

Stijl

Je kunt kiezen voor een moderne stijl. Maar ook een klassieke stijl qua luifel is mogelijk. Zorg er voor dat de stijl van de luifel in elk geval matcht met de stijl van je woning. De moderne stijl is tegenwoordig zeer populair en dat is ook te zien in de hoeveelheid mensen die voor deurluifels met verlichting kiezen. Dit zijn zeer luxe luifels die er daarbij ook nog voor zorgen dat je geen lamp meer nodig hebt bij de voordeur. 

Deurluifel met verlichting