Serpentis
Image default
Gezondheid

Healgen antilichamen sneltest – Corona antistoffen diagnose in 10 minuten

Healgen, fabrikant van de COVID-19 IgG / IgM sneltest heeft in de VS toestemming gekregen voor het gebruik onder het FDA-crisistoegangssysteem dat bekend staat als een Emergency Use Authorization (EUA). De Corona sneltest is eveneens toegankelijk in Europa, waaronder Nederland.

Hoe het immuunsysteem reageert op SARS-CoV-2 (COVID-19)

Op het moment dat een patient wordt blootgesteld aan SARS-CoV-2, reageert het immuunsysteem door antilichamen te creëren om de infectie te bestrijden – en die antilichamen kunnen gedurende een vrij lange tijd na herstel in het bloed worden geïdentificeerd. Een positieve test met tegenwerkend middel, ook wel een serologische test genoemd, toont aan dat een persoon waarschijnlijk eerder besmet is met SARS-CoV-2, ongeacht of ze geen manifestaties hadden. Een immunisatortest kan een huidige besmetting niet analyseren.

COVID-19 sneltest (antilichamen)

De snelle COVID-19 IgG / IgM-testcassette van Healgen identificeert twee soorten antilichamen, immunoglobuline G (IgG) en immunoglobuline M (IgM), in slechts 10 minuten. Om de test te gebruiken, plaatsen medische hulpverleners een klein voorbeeld van serum of plasma of een druppel bloed op een testband. Deeltjes plakten de testpakketplek tegen antilichamen die expliciet voor de infectie waren. In het geval dat er antilichamen beschikbaar zijn, zal een positief resultaat in de cartridge verschijnen. Momenteel is de test goedgekeurd voor gebruik in laboratoria waarvan is bevestigd dat ze ‘matige of zeer ingewikkelde tests’ uitvoeren.

Gecontroleerd door de FDA

Neutralisatietests met EUA hebben de voorkeur voor algemeen welzijn en klinisch gebruik, aangezien de informatie over hun testuitvoering is gecontroleerd door de FDA. De Coronatest van Healgen biedt snelle resultaten met een hoge gevoeligheid en nauwkeurigheid. Bij testen op twee locaties in China van januari tot maart 2020 had de test effectief betrekking op een 96,7% positieve procentuele regeling, waarbij de positieve voorbeelden IgG- of IgM-antilichamen bevatten in tegenstelling tot RT-PCR (invert record polymeraseketenrespons) en had een 97,0% negatief percentage begrip van de negatieve voorbeelden in tegenstelling tot RT-PCR.

Immuun voor COVID-19 test

Voorstellen voor het gebruik van COVID-19-immunisatortests veranderen snel naarmate er nieuwe gegevens vrijkomen. Hoewel analisten het er momenteel over eens zijn dat er niet voldoende bewijs is om te concluderen dat de aanwezigheid van antilichamen onkwetsbaarheid voor de infectie aantoont, zijn deze tests nodig om een ​​belangrijke functie te krijgen bij het begrijpen van de verspreiding van de infectie en het herkennen van trossen met een hoger risico op ziekte. De Centers for Disease Control (CDC) vernieuwt consequent haar richting over het gebruik van antilichaamtests voor COVID-19 wanneer er nieuwe informatie verschijnt.

Meer Covid informatie op Rijksoverheid.