Serpentis
Image default
Entertainment

Hoe kies je de ideale kampeertent

Er zijn zoveel tenten beschikbaar, dat het bepalen van het ideale model een zeer gecompliceerde taak kan zijn. Inzicht in jouw behoeften maakt het verschil. Vaak is het nodig om verder te gaan dan het concept van goed of slecht. Je moet eerst bepalen welk type tent je nodig hebt en welk model het beste past.

Wanneer je op zoek gaat naar de ideale kampeertent zijn er een aantal afwegingen die je moet maken. In dit artikel lees je meer over deze afwegingen met enkele tips. 

Grootte en interne ruimte

 
Veel merken en modellen nemen hun eigen normen aan om de interne ruimte van de tenten in te richten en dit wordt uiteindelijk een hoofdpijn. Je moet er rekening mee houden hoeveel interne ruimte je zoekt en welk niveau van comfort of ongemak je bereid bent aan te pakken.

Een tip om deze situatie te omzeilen is altijd het kopen van een kampeertent met een grotere capaciteit, in ieder geval voor een extra persoon.

Kortom, als je een tent voor een stel nodig hebt, zoek dan naar modellen voor 3 personen, enzovoort. Dit geeft je meer comfort, meer ruimte, vooral als je veel bagage hebt. Nog een tip, probeer de tenten op te zetten voordat je een model kiest.

 

Ook gewicht is belangrijk

 
Het gewicht is een andere factor waarmee rekening moet worden gehouden, vooral als het nodig is om de tent over lange afstanden te dragen. Het materiaal waarmee de tent is gemaakt heeft een grote invloed op het gewicht. Een ander punt dat veel impliceert is de grootte en de capaciteit. Controleer het gemiddelde gewicht voor sommige maten:

  • Klein (1 of 2 personen): van 0,5kg tot 1,5kg;
  • Gemiddeld (2 of 3 personen): van 2kg tot 4kg;
  • Groot (meer dan 3 personen): van 5kg tot 10kg.

 

Het ideaal is om te kiezen voor tenten met een aluminium of carbonfiber frame, die naast het feit dat ze lichter zijn, ook beter bestand zijn en niet corroderen als ze worden blootgesteld aan regen. Lichtgewicht tenten hoeven ook niet zwakker te zien. 

 

De gebruikte stoffen

Het tentdoek is over het algemeen van hoogwaardig polyester, dat ondanks zijn lage elasticiteit een grotere weerstand heeft tegen slijtage en scheuren, niet rot, niet vervormt met vocht en vrij licht is.

Katoen zorgt voor een goede ventilatie, maar is zwak, rot gemakkelijk op en is niet bestand tegen vele toepassingen. En nylon is resistenter, zeer elastisch en licht, maar vervormt in geval van regen. Het aantal lagen stof interfereert ook met het gewicht en de prijs van de tent.