Serpentis
Image default
Entertainment

DJ’s die hebben besloten hun flitsende carrière stop te zetten

Deze bekende DJ’s hebben in de laatste jaren hun draaiuitrusting aan de spreekwoordelijke wilgen gehangen. Ze konden het niet meer aan, wilden hun zinnen op iets nieuws zetten of vonden het nou wel gewoon best geweest. Dit zijn de drie grootste namen die de laatste jaren een punt achter hun carrière hebben gezet of uiteindelijk in een andere samenstelling verder zijn gegaan.

 

Daft Punk – gestopt in februari 2020

Na 28 jaar heeft het duo Daft Punk, bekend van de futuristische robot outfits met hun genre definiërende house, dit jaar de handdoek definitief in de ring gegooid. Door middel van een video, genoemd Epilogue geven ze aan dat ze toe waren aan iets anders. Het duo was bekend geworden door nummers als “Around the World” en hun samenwerking met Pharrel Williams voor het nummer “Get Lucky”. Ze hebben geen duidelijke reden gegeven voor het vertrek, maar na zoveel jaren is het ook wel eens tijd voor wat nieuws. 

 

Hardwell – gestopt in september 2018

Ook Hardwell, bekend van zijn Hardstyle en vele successen over de wereld heeft in 2018 aangegeven niet meer actief te willen blijven als DJ. Voor hem werd de druk op zijn leven teveel, in combinatie met het feit dat hij meer tijd wil hebben om te besteden aan zijn familie en nieuwe dingen te ontdekken. Zo gaf Robbert van de Corput, Hardwell’s echte naam, aan “Zo veel wegen die ik graag zou willen verkennen, maar 24 uur per dag Hardwell zijn laat te weinig energie, liefde en creativiteit over voor mijn leven.”. Hardwell kan met genoegen terugkijken op een carrière met wereldwijde hits als “Creatures of the Night” en “Dare You”.

 

Major Lazer – gestopt in 2019 met een doorstart in 2020

Het dance trio van Major Lazer heeft ook aangegeven dat door de drukte met andere projecten, het concept Major Lazer voor onbepaalde tijd op te schorten. Het laatste album hebben ze in 2019 uitgegeven met als kers op de taart dat ze hele nieuwe concepten uitgeprobeerd hebben. De frontman van Major Lazer, Diplo, heeft aangegeven dat Silk City en het project LSD zijn tijd nu meer vergen. Diplo gaf al aan dat de huidige dance scene hetzelfde functioneert als de hip-hop, je wordt overladen met heel veel druk om te presteren en elke nieuwe artiest heeft een gemiddelde levensduur van 2 jaar. Met tien jaar kan Diplo terugkijken op een succesvolle tijd met Major Lazer met de topnummers zoals “Lean On” en “Light it Up” en gaat hij met een frisse blik in op de toekomst. Uiteindelijk is in 2020 de planning voor Major Lazer doorgezet met een vervanging van artiest Jillionaire waar Ape Drums voor terug in de plaats is gekomen.