Serpentis
Image default
Bedrijven

Hoe word je wat handiger in huis?

Zeker als je ineens alleen komt te wonen, kunnen de klusjes je overvallen. Hoe moet je nu eigenlijk die lamp ophangen? Het is best lastig om alles zelf te doen. Bovendien wil je ook geen ongelukken veroorzaken. Tegelijkertijd wil je ook niet voor alles hulp vragen. Herken jij je in dit verhaal? Lees dan verder voor wat praktische tips.

Vaak ben je te bang

 Het is een uitdrukking dat een aantal jaren geleden bij het grootschalige festival ‘Zwarte Cross’ het thema was: ‘vaak bu’j te bange’. Natuurlijk als je bijvoorbeeld werkt met stroom, moet je oppassen. Wil je een lamp ophangen? Denk dan bijvoorbeeld eraan, om de juiste draadjes aan de juiste draadjes met de kroonsteentjes te verbinden. Twijfel je over welke draadjes je moet verbinden? Zoek dan rustig uit op het internet wat het moet zijn. Is de informatie op het internet niet voldoende helder? Bel dan iemand die er wat meer verstand van heeft. Zo doe je het toch zelf, maar heb je toch wat extra zekerheid. Nog een tip: haal eerst de juiste stroomgroep eraf, voordat je een lamp gaat bevestigen.

Stapje voor stapje

Bij elke klus is het belangrijk dat je het stapje voor stapje doet. Er zijn tegenwoordig zoveel filmpjes over klussen op YouTube dat de kans groot is, dat je daar de uitleg vindt die je zoekt. Denk niet meteen ‘dat lukt mij niet’. Denk in stapjes. Begin gewoon bij het eerste stapje.

Volg een kluscursus

er zijn cursussen waar je kunt leren klussen. Zo ben je straks een stuk minder afhankelijk van anderen en je bespaart ook nog geld. Geen geld voor een kluscursus? Ga dan eens in de leer bij een klusser die je kent. Je zou eens kunnen aanbieden om wat ongeschoold werk te kunnen doen, in ruil voor wat tips en uitleg over klussen. Op die manier help je elkaar mooi.

Betonvloer egaliseren

Ga niet direct over naar hardcore klussen. Een betonvloer egaliseren is echt specifiek vakwerk. Als je een betonvloer egaliseren wil, kun je dit beter laten doen. Tip: laat een betonvloer egaliseren door een ervaren bedrijf.

https://www.egaliseer.nl/egaliseren-betonvloer/