Serpentis
Image default
Aanbiedingen

Kies de perfecte kleur voor jouw vloer

Het is lastig om de kleur voor jouw vloer te kiezen. Er zijn enorm veel verschillende kleuren verkrijgbaar voor op de vloer. De kleur heeft een grote invloed op de sfeer in de woning. Bij een lichte vloer worden de meubels de echte eyecatchers. Een donkere vloer steelt zelf de show en zal fantastisch stralen bij perfect lichtinval in de woning. Ben jij op zoek naar meer tips voor de perfecte kleur van jouw vloer? Lees dan snel verder!

Groter of kleiner 

De kleur van de vloer kan zorgen voor een grotere of kleinere ruimte. De kamer wordt natuurlijk niet groter qua afmetingen, maar voor het oog kan het wel groter of kleiner lijken. Bij een grote open ruimte met een donkere vloer, zorg je voor een knusse woning. Voorbeelden van warme en donkere kleuren zijn donkere bruine vloeren van laminaat en donkere grijze PVC vloeren. Heb jij een kleinere kamer of heeft jouw woning een plafond op lage hoogte? Dan zorgt een lichte kleur op de vloer voor een ruimtelijke beleving in de woning. Doe inspiratie op en ontdek welke vloer jij in jouw woning wilt. 

Van donker naar licht werken 

Het is een lastige opgave om de kleur van jouw vloer af te stemmen op de kleuren van het plafond en de muur. Om het voor jou makkelijkere te maken, wordt er gebruik gemaakt van een vuistregel. Neem maar eens een kijkje in de natuur; je zult merken dat de kleuren van donker naar licht worden opgebouwd. De ondergrond is donker en de lucht heeft een lichtblauwe stralende kleur. De kleurencombinatie van de natuur kunnen ook gemakkelijk worden toegepast in de woning. Dit houdt in dat de vloer de donkerste kleur heeft, de muur iets lichter is en het plafond de lichtste kleur heeft. 

Combineren kun je leren 

Een vloer levert een grote bijdrage aan de sfeer in de woning. Het is vanzelfsprekend om een vloer te kiezen die jij mooi vindt, maar toch moet je ook een stapje verder denken. Welke meubels worden op de vloer geplaatst? Zijn de kleuren van de keukentafel en de vloer hetzelfde? Laat de stoelen in de keuken dan zorgen voor contrast. Je hoeft hierbij absoluut niet te kiezen voor felle kleuren. Een witte kleur zorgt vaak ook voor voldoende contrast. Ontdek de verschillende combinaties.

https://stilefloors.nl/