Serpentis
Image default
Bedrijven

Kiezen uit de kindercentra in uw regio? Drie tips

Dient u binnenkort een keuze te maken uit een van de kindercentra bij u in de buurt? Voor veel ouders is dit een lastige keuze. Waar vindt u een team dat met liefde en professionele aandacht uw kind helpt bij zijn of haar eerste stapjes richting de grote mensenwereld.

Tip 1. Er zijn veel ketens, maar de kwaliteit kan per locatie verschillen

Kindercentra vormen vandaag de dag in toenemende mate ketens van verschillende vestigingen. Dit heeft marketing- en organisatie technisch talloze voordelen. Voor u als ouder kan het een gevoel geven dat als u goede dingen hoort over een vestiging, dat een andere vestiging ook goed zal zijn.

 

Het is belangrijk om te weten dat de uiteindelijke kwaliteit van de kindercentra waar u een keuze tussen maakt niet altijd bepaald wordt door de keten waar ze toe behoren. Uiteindelijk komt de zorg en aandacht die uw kind krijgt vaak neer op wie dit uitvoert – de medewerkers van de kindercentra. Let dus vooral op het gevoel dat u krijgt in uw contact met de medewerkers van de locatie zelf. Dit is belangrijk dan of deze kindercentra een mooie website hebben of dat ze onderdeel van een grote keten zijn.

 

Tip 2. Verdiep u goed in de verschillende vormen van kinderopvang die er zijn

Waarschijnlijk hebt u wel eens gehoord van buitenschoolse opvang (BSO) of van dagopvang. Er zijn echter tal van vormen van opvang voor uw kind die u via kindercentra, via school, via kennissen of familie of via de peuterspeelzaal kunt aanvragen. De wet behandelt verschillende typen kinderopvang anders. Dit bepaalt onder meer of u kinderopvangtoeslag kunt krijgen.

 

Tip 3. Sommige kindercentra bieden mogelijkheden voor speciale zorgbehoeften

Sommige kinderen hebben net even wat meer zorg en aandacht nodig dan andere kinderen. In hoeverre uw kind behoefte aan extra zorg heeft is natuurlijk aan u als ouder om te bepalen. Als u het een goed idee vindt om om extra zaken te vragen aan de kindercentra die u benadert, dan is het wellicht goed om te weten dat veel kindercentra hier inderdaad mogelijkheden voor bieden.

https://www.dakkindercentra.nl/locaties/den-haag/