Serpentis
Image default
Bedrijven

Makkelijk van je rotzooi afkomen

Een huis vol rotzooi. Iedereen loopt er vroeg of laat tegenaan. Die dozen die je maar blijft bewaren omdat er ooit spullen in verzonden of verhuisd moeten worden. De vele prullaria die ooit leuk je huis versierden, maar nu alle plaats in beslag nemen. Een uitpuilende kledingkast of spullen van de kinderen van toen ze klein waren die op zolder opgeslagen staan. Iedereen zijn rotzooi is uniek, maar we herkennen het wel allemaal als iets wat in de weg staat. Hieronder een paar tips om je puin makkelijk te ruimen en de makkelijkste route te nemen naar een leger huis.

Sorteren

Om alles makkelijk weg te kunnen brengen helpt het allereerst als je alles goed sorteert. Maak stapeltjes met bestemmingen. Oude kleren die naar een container kunnen van het Leger des Heils, papier en karton dat weg kan, plastic, enzovoorts.

Oud ijzer Maastricht

Een aantal van die hoopjes zijn makkelijk weg te werken. Grotendeels is dit afhankelijk van de gemeente, maar bijvoorbeeld papier kun je vrijwel in elke gemeente makkelijk kwijt. In je eigen container, in een blokcontainer buiten, of bij het milieupark. Met bijvoorbeeld oud ijzer Maastricht wordt je oude ijzer vaak gratis opgehaald. Dit omdat het voor bedrijven zoals oud ijzer Maastricht loont om jouw ijzer op te halen en weg te brengen. Op grote bergen metaal kun je tenslotte iets verdienen.

Voorkomen

Voorkomen van het opnieuw volstoppen van je huis zit onder andere in het verzorgen van een systeem waarbij je zowel weet waar je al je rotzooi naar toe kunt brengen, als duidelijk kiezen tussen wat belangrijk is om te houden en wat niet. Wil je een opgeruimd huis, dan moet je er ook nog voor zorgen dat datgene dat je wel wilt houden een goede plek heeft. Denk hierbij aan afsluitbare dozen, kasten, en zoveel mogelijk dat dicht te maken is.

Tweedehands

Eén van de beste dingen aan je huis leeghalen is dat je ook wat spullen kunt verkopen. Zo ruim je niet alleen op, maar krijg je er nog geld voor ook. Wat heb je niet echt meer nodig maar kan nog steeds een paar tientjes opbrengen? Of misschien wil jij wel een nieuwe inrichting halen en ruil je jouw oude meubels in voor nieuwe (oude) meubels. Goed voor het milieu en verfrissend voor je huis!

https://mentenmetaal.nl/oud-ijzer-maastricht/