Serpentis
Image default
Kunst en Kitsch

Ronddwalen in de gedachtewereld van een beeldend kunstenaar

Heeft u altijd al willen weten hoe het is om een keer rond te dwalen in de gedachtewereld van een beeldend kunstenaar? Huub en Adelheid Kortekaas vormen samen al jaren een kunstenaarsduo dat zich niet beperkt tot het maken van beelden en schilderijen maar hun visie loslaat op alles wat ze aanraken. De Tempelhof in Winssen, in de buurt van Nijmegen, is de verwezenlijking van hun zoektocht naar een universele beeldtaal. Het kunstenaarshuis waarin de grenzen tussen woonruimte, werkruimte en beeldentuin vervagen, is volledig doortrokken van de bijzondere vormentaal geïnspireerd op planten die ze ‘Quantum Art’ noemen. 

Als beeldend kunstenaar op zoek naar een universele beeldtaal 

Deze kunstenaarsduo kende hun grote doorbraak in 1970 toen ze de bijzondere Engelhart-stoel ontwierpen. Ze voelden zich met elkaar verbonden omdat ze als beeldend kunstenaar op zoek waren naar een universele beeldtaal. Het duo ziet zichzelf echter eerder als alchemisten en laat zich beïnvloeden door de Zuid-Afrikaanse humanistische Ubuntu-filosofie, een gedachtegoed waarin menselijke relaties centraal staan. Veel van hun werken benadrukken dan ook de relatie en interactie tussen mensen en hoe die spelenderwijs kan worden gestimuleerd. Ook het kiemplantje speelt een centrale rol in hun werk. Het kiemplantje is voor het kunstenaarsduo het symbool van het verlangen van de mens om te worden wie hij of zij in wezen is. 

De Tempelhof, de kroon op het werk van een beeldend kunstenaar

De Tempelhof in Winssen, gelegen in de buurt van Nijmegen, is een bijzondere manifestatie van de visie van een beeldend kunstenaar. Bent u benieuwd naar het werk van dit kunstenaarsduo, wilt u de Tempelhof een keer bezoeken of zou u graag een werk van Huub en Adelheid Kortekaas willen aanschaffen voor uw bedrijf of huis? U kunt dan via de website contact opnemen met deze kunstenaars. Kom eens langs en ontdek de unieke wereld van deze beeldend kunstenaars.

https://huubenadelheid-kortekaas.nl/nl/