Serpentis
Image default
Verbouwen

Schaf een blokhut aan

Een blokhut kan gezien worden als een klein huisje. Niet al te groot en gemaakt van houten balken of boomstammen die je in hoeken in elkaar zet door inkepingen. Je vindt blokhutten van origine in de berggebieden van Europa en in Scandinavië. Daarnaast bouwden vroeger de Europese kolonisten in Amerika blokhutten voor een tijdelijke vestiging. De stijl van de Amerikaanse blokhutten zie je tegenwoordig nog vaak genoeg terug. Blokhut kopen deblokhut?

 

Een blokhut is duurzaam en gaat lang mee Het gebruik van massief hout heeft aardig wat isolatie, maar voldoet natuurlijk niet aan de huidige isolatie normen. De wanden van de blokhut worden door het oversteekte dak mooi droog houden. Blokhutten hebben vaak als fundament steen. Door deze speciale constructie gaan de hutten niet rotten en wordt de hut niet aangevreten door insecten en andere ongedierte. De blokhut is daarom duurzaam en gaat lang mee.

 

Wat is het verschil tussen een blokhut en een tuinhuis?

Een blokhut en tuinhuis verschillen van elkaar. Het verschil zit hem in de bouwconstructie. Zo is een blokhut gebouwd uit boomstammen of balken welke in elkaar passen door de uitsparingen. Tevens is dit soort constructie erg solide en robuust. Door deze solide robuuste constructie is een blokhut veel sterker dan een tuinhuis en is het beter bestand tegen diverse weersinvloeden. Daarom gaat een blokhut ook veel langer mee dan een tuinhuis. De gebruikte materialen zijn veel zwaarder dan bij normale tuinhuizen. Qua uiterlijk is een tuinhuis wel wat sierlijker dan een blokhut. Een blokhut is iets eenvoudigs, maar daar heeft smaak natuurlijk ook iets mee te maken.

 

Wat is de reden om een blokhut in je tuin te zetten?

Heb je genoeg ruimte in je tuin dan is een blokhut enorm praktisch en daarnaast geef je je tuin een ontzettend leuke sfeer mee. Blokhutten zijn multifunctioneel te noemen en kun je overal voor gebruiken. Dan kun je denken aan een opbergruimte voor fietsen, gereedschappen of tuinmeubels. Of je kunt een blokhut heel makkelijk gebruiken voor een sauna, buitenkeuken, werkkamer of bar. Je merkt het, de mogelijkheden om een blokhut te gebruiken zijn enorm te noemen.

 

Een blokhut zelf laten bouwen?

Een blokhut is tegenwoordig te koop in complete pakketten. Ben je heel handig dan is het mogelijk om zelf een blokhut in elkaar te zetten. Weet je van jezelf dat je niet heel handig bent dan moet je het door een specialist laten doen. Kost wel meer geld, maar dan weet je wel gelijk zeker dat het goed gebeurt.