Serpentis
Image default
Beauty en verzorging

Voor welk huidtype is salicylzuur het beste?

Salicylzuur, veel grebruikt in korean skincare dat in staat is diep in verstopte poriën te dringen, is het perfecte ingrediënt voor de acnegevoelige huid. Het heeft een pH-waarde tussen 3 en 4 en kan dode huidcellen en overtollig talg (olie) verwijderen. Het wordt al sinds de oudheid uit wilgenbast gewonnen en is al lang bekend als een ontstekingsremmend ingrediënt, waardoor het ideaal is voor mensen die last hebben van roodheid of irritatie. Er is ook onderzoek dat aantoont dat het kan helpen bij het bevorderen van de groei van nieuwe gezonde huidcellen, wat kan helpen bij een door de zon beschadigde huid. Bovendien is salicylzuur zeer gunstig voor vette huidtypes vanwege zijn vermogen om olie te absorberen en de poriën kleiner te laten lijken.

Salicylzuur, een populair BHA (beta hydroxy zuur), staat bekend om zijn vermogen oneffenheden en puistjes te behandelen. Salicylzuur is echter niet alleen gunstig voor mensen met een huid die vatbaar is voor acne. In tegenstelling tot AHA’s is salicylzuur oplosbaar in olie, wat betekent dat het kan doordringen in de poriën en dode huidcellen en overtollig talg kan verwijderen. Het werkt ook ontstekingsremmend en antibacterieel, waardoor het roodheid helpt te kalmeren en het risico op nieuwe puistjes vermindert.

Salicylzuur is werkzaam op de droge, normale, gemengde en vette huid. Als je een droge huid hebt, kan het toevoegen van salicylzuur aan je behandeling helpen om schilfertjes te verminderen door dode huidcellen aan het oppervlak af te voeren. Als je een normale of gemengde huid hebt, kan het helpen om het olieniveau in balans te brengen en je poriën schoon te houden. Salicylzuur werkt ook goed voor de vette huid omdat het de oliën penetreert en het huidoppervlak diep reinigt. Welk huidtype je ook hebt, het is het beste om te beginnen met een lage concentratie (zoals een crème van 0,5%) om te zien hoe je huid reageert bij dagelijks gebruik om de dag. Als je huid na twee weken niet negatief reageert, kun je proberen de frequentie te verhogen naar één keer per dag of meer producten toevoegen die salicylzuur bevatten, zoals een licht gezichtsserum of een cleanser.

Salicylzuur is ideaal voor alle huidtypes, behalve voor gevoelige huidtypes, en kan door het hele gezin worden gebruikt. Omdat het in olie oplosbaar is, is het ook een goede keuze voor mensen met een vette of naar acne neigende huid. koop nu korean skincare nederland.

https://kocosmo.nl/