Serpentis
Image default
Bedrijven

Waar dient Excel voor?

Waar dient Excel niet voor is misschien een betere vraag. Excel kan namelijk voor oneindig veel dingen worden gebruikt. In deze blog vind je de meest voorkomende zaken waarvoor Excel wordt gebruikt.

1. Excel voor financiële zaken

Excel biedt alle rekenmogelijkheden aan via een ‘somfunctie’. Naast dat het makkelijk is om bedragen te vermenigvuldigen, optellen en aftrekken is het in Excel ook makkelijk om een schematisch overzicht te maken door cellen samen te voegen, te markeren en te arceren. Dit maakt Excel een uitstekend programma om financiële zaken zoals balansen opstellen.

2. Excel voor administratieve zaken

Doordat Excel over makkelijke tabelfuncties beschikt is het een uitstekend programma op een database bij te houden van bijvoorbeeld je klanten. Door makkelijke zoekfuncties en door de opties op te sorteren op bijvoorbeeld naam, datum of adres is Excel een perfect programma om door je klantendatabase te navigeren. Daarnaast beschikt Excel tot meerdere bestanden in één bestand door gebruik te maken van ‘bladfuncties’.

3. Excel voor uren registratie

Hoewel er andere programma’s worden gebruikt voor uren registratie is Excel zeker geen verkeerde. De tabel- en somfuncties maken het makkelijk om een duidelijk overzicht te maken van je gewerkte huren. Ook kunnen deze makkelijk per dag, week of maand worden gecategoriseerd.  Excel blijft hiernaast wel een lastig programma om te bewerken en openen op je mobiele telefoon. Als dit voor jou geen probleem is, is Excel een van je beste opties.

Excel expert inhuren

Ben je van plan om Excel te gebruiken voor een van deze zaken maar kun je er niet zo goed mee overweg? Dan kun je een Excel expert inhuren. Excel kan door de hoeveelheid functies vaak als lastig worden ervaren. Door een Excel expert in te huren kun je vragen direct stellen en daardoor nog efficiënter aan de slag gaan met jouw taken en projecten!

 

https://hulpbijexcel.nl/excel-expert/