Serpentis
Image default
Aanbiedingen

Waar een vaat- en pigmentlaser goed voor is!

Waar een vaat- en pigmentlaser goed voor is!

Een vaat- en pigment laser is te gebruiken voor een aantal verschillende soorten behandelingen. De vaat en pigment laser kan worden gebruikt voor vaatlaserbehandelingen als rode vaatjes, couperose en spiders (spinnenvaatjes). Echter kan het ook gebruikt worden voor pigmentlaserbehandelingen, zoals aangeboren pigmentvlekken en ouderdomspigmentvlekken. In deze blog leggen we je meer uit over wat de voordelen van een vaat- en pigmentlaser zijn.

Wat doet een vaat en pigment laser? 

Een laserapparaat is een apparaat waarin een sterk geconcentreerd licht met één golflengte wordt opgewekt. Deze golflengte wordt geabsorbeerd door slechts één bepaalde huidstructuur. Hierdoor wordt de overige huid niet beïnvloed door de laser. Dit licht wordt geabsorbeerd door het pigment, de bloedvaatjes of huid en omgezet in warmte. Door deze warmte worden de haarzakjes vernietigd, pigment afgebroken of worden de bloedvaatjes verschrompeld. Dit is echter afhankelijk van het type apparaat dat wordt gebruikt. Doordat elk type laser, maar één kleur licht kan leveren, kan die type laser slechts die huidstructuur behandelen waarin deze specifieke kleur licht wordt opgenomen. 

De laserbehandeling

Tijdens het gebruik van de laser tijdens de behandeling treedt er een prikkelend gevoel op. In bijna alle gevallen is het niet nodig om de huid te verdoven. Bij de behandeling aan de bloedvaatjes treedt er regelmatig een tijdelijke blauwverkleuring van de huid op. Er treden bij een pigmentbehandeling tijdelijke korstjes op na de behandeling. Ook kan er pijn en branderigheid ontstaan dit is makkelijk te behandelen door de plekken een paar minuten te koelen. De vraag die ook vaak gesteld wordt rondom een laserbehandeling is of de laserstralen niet schadelijk zijn voor je gezondheid. Het antwoord op deze vraag is nee. Laserstralen zijn niet schadelijk voor de gezondheid. 

Vaat en pigment laser kopen.

Bij het kopen van een vaat en pigment laser is het belangrijk om te weten wat jij nodig hebt en waarvoor je het allemaal gaat gebruiken. Heb je dit nou allemaal gelezen en ben je tot de gedachten gekomen om een vaat en pigment laser te kopen dan raden wij Laservision aan. Laservision biedt een ruim assortiment van verschillende soorten laserapparaten aan. Dit gaat van vaat- en pigmentlasers tot CO2-lasers en tatoeagelasers. 

https://www.laservision.nl/laserapparatuur/vaat-en-pigmentlaser/