Serpentis
Image default
Gezondheid

Wat is energetische therapie?

Energetisch therapie is een therapievorm waarbij men gebruikt maakt van energie. Hoofddoel van deze therapie is het herstellen van de harmonie in het menselijke lichaam. Men tracht het zelfherstellende vermogen van het menselijk lichaam te bevorderen. Blokkades worden opgeheven. Verstoringen in de disbalans van de energie worden gereguleerd en zo komt er een betere doorstroming in het energetisch veld. Deze therapievorm is een holistische therapie. Het gehele lichaam wordt behandeld door de aanpak van één klacht. Een klacht kan immers een andere oorzaak hebben dan verwacht. Het bevordert de samenhang van de fysieke, mentale, emotionele en spirituele aspecten van de mens.

Energetische therapie kan ingezet worden bij de behandeling van lichamelijke klachten zoals hoofdpijn of bij psychische klachten zoals angst. Andere voorbeelden van klachten waarbij de energetische therapie wordt gebruikt zijn stress, slaapproblemen, levensvragen.

Energetische behandeling

Een energetische behandeling kan tevens worden ingezet bij hoogsensitieve kinderen en volwassenen. Ook personen die hun laatste levensfase ingaan, kunnen de energetische therapievorm gebruiken om hun klachten te verminderen.

Veel therapeuten voeren eerst een gesprek met de klant om inzicht te krijgen in het probleem. Op basis hiervan wordt de therapie aangevat. Ieder persoon reageert verschillend op een behandeling. Door het inwerken van de energie in het lichaam kan een tintelend gevoel ontstaan. Warmte, loomheid, ontspanning zijn enkele effecten die tijdens of na de behandeling voorkomen. Het gebeurt dat er de eerste maal een verergering is van de klachten. Dit is geen reden van ongerustheid. Het wordt wel aanbevolen om dit met de energetisch therapeut te bespreken. Na enkele behandelingen word je bewust van het effect op je lichaam.

Energetische therapie is een ondersteuning op een reguliere medische behandeling. Bij energetisch therapie kan men onder andere denken aan reiki, acupunctuur of chakra healing. Je doet daarom beter navraag bij je therapeut op welke wijze er wordt gewerkt.

https://www.zoma-opleidingen.nl/