Serpentis
Image default
Bedrijven

Whatsapp buurtpreventie, wat is het?

In meerdere plaatsen worden tegenwoordig steeds meer antidiefstalacties ondernomen. Om het voor hen moeilijker te maken om binnen te komen, dient u uw huis goed te beschermen. Tegenwoordig laat een dief zich niet meer tegenhouden door de gewone antidiefstal middelen. Zo komen dieven steeds vaker door ramen binnen. Om de kans op inbraak bij jou in de buurt te verkleinen kun je deelnemen aan WhatsApp burenbewaking. Je hebt er misschien eerder van gehoord. Weet je niet wat dit is? We leggen het hieronder in detail uit. Daarnaast bespreken we meteen de 3 voordelen van WhatsApp buurtpreventie.

Werk samen om op verdachte situaties te reageren

Als een gemeenschap preventieve maatregelen in de vorm van Whatsapp buurtpreventie toepast, betekent dit dat de gemeenschap zal samenwerken om dieven en ander uitschot te voorkomen. Mensen die in dezelfde gemeenschap wonen, kunnen zich aanmelden voor WhatsApp-groepen met lokale bewoners. Deze applicatie wordt alleen gebruikt om verdachte situaties aan elkaar te melden. Zie je bijvoorbeeld een onbekende in de buurt rondlopen en goed naar het huis kijken? Je kunt dan andere bewoners informeren door een bericht te sturen in de groepsapp. In sommige groepen is de (buurt) agent ook actief. Dit betekent dat de politie direct op de hoogte is van de verdachte situatie. Op deze manier kunnen ze actie ondernemen wanneer dat nodig wordt geacht.

Wat zijn de voordelen van WhatsApp-burenpreventie?

WhatsApp-gemeenschapspreventie is geweldig om uw lokale bewoners te waarschuwen voor verdachte situaties in de buurt of regio. Er zijn echter nog steeds veel mensen die hier niet in willen participeren. U moet echter begrijpen dat WhatsApp-burenbescherming erg handig is. Om u te overtuigen hebben we hier de grootste voordelen op een rijtje gezet:

  • Uw buren zullen veiliger zijn;
  • Het verbetert de alertheid van u en uw buren;
  • Dankzij de preventieve maatregelen van de WhatsApp-community wordt de kans op inbraak verkleind.

Gebruikt jouw regio preventieve maatregelen van de Whatsapp-gemeenschap? Dan is het raadzaam om het te informeren. Hang bijvoorbeeld borden op of plak stickers op lantaarnpalen in het hele gebied of de buurt. De dief weet dan meteen dat hij onder streng toezicht staat. Daardoor denken ze vaak twee keer na om uw gebied binnen te komen. Wilt u echter meer veiligheid, dan kunt u natuurlijk een antidiefstalbeveiliging installeren.

https://www.gemeentepeiler.nl/participatie/