Serpentis
Image default
Sport

Beheer uw stress voor een betere gezondheid

Stress is een wereldwijd probleem, met een op de drie mensen die veel zorgen of stress ervaart, evenals psychologische en fysiologische symptomen veroorzaakt door stress.8 Na verloop van tijd kan de fysieke belasting door stress bijdragen aan een verscheidenheid aan gezondheidsproblemen als ze niet worden beheerd, zoals een verhoogd risico op hoge bloeddruk en hartaandoeningen, obesitas, diabetes en psychische stoornissen zoals angst of depressie.9 De gecombineerde ervaring op het apparaat en in de app met Fitbit Sense pre-order aanbieding geeft je inzicht in de reactie van je lichaam op stress met tools om u te helpen omgaan met zowel uw fysieke als mentale stress. Deze innovatieve ervaring met stressmanagement is opgebouwd door Fitbit’s team van gedragsgezondheidsexperts, met tientallen jaren expertise in het diagnosticeren en behandelen van geestelijke gezondheid, samen met begeleiding van medische experts van vooraanstaande academische instellingen.

EDA sensor is een grote vernieuwing

De nieuwe EDA-sensor op Fitbit Sense meet reacties op elektrodermale activiteit. Gebruik de EDA Scan-app en plaats uw handpalm over het oppervlak van het apparaat om kleine elektrische veranderingen in het zweetniveau van uw huid te detecteren.10 Het meten van uw EDA-reacties kan u helpen de reactie van uw lichaam op stressoren te begrijpen en u helpen uw stress te beheersen. Je kunt een snelle EDA-scansessie op het apparaat doen om je reacties te zien, of deze koppelen aan begeleide mindfulness-sessies in de Fitbit-app om te zien hoe je lichaam reageert tijdens meditatie of ontspanning. Aan het einde van uw sessie ziet u een EDA-responsgrafiek op het apparaat en in de mobiele app11 om uw voortgang in de loop van de tijd te meten en na te denken over hoe u zich emotioneel voelt.

Fitbit Sense gaat op een andere manier om met stress

Fitbit’s nieuwe Stress Management Score berekent hoe uw lichaam reageert op stress op basis van uw hartslag, slaap en activiteitsgegevens. Beschikbaar met Fitbit Sense, het is te vinden in de nieuwe stressmanagementtegel in de Fitbit-app. Variërend van 1-100, waarbij een hogere score aangeeft dat je lichaam minder fysieke tekenen van stress vertoont, gaat de score gepaard met aanbevelingen om stress beter te beheersen, zoals ademhalingsoefeningen en andere mindfulness-instrumenten. Fitbit Premium-leden krijgen een gedetailleerd overzicht van hoe de score wordt berekend, die bestaat uit meer dan 10 biometrische gegevens, inclusief inspanningsbalans (impact van activiteit), reactievermogen (hartslag, hartslagvariabiliteit en elektrodermale activiteit van de EDA Scan-app), en slaappatronen (slaapkwaliteit)

Slaappatroon doorbreken

Alle Fitbit-gebruikers hebben toegang tot de nieuwe mindfulness-tegel in de Fitbit-app.12 Hier kun je een wekelijks mindfulness-doel en herinneringen instellen, nadenken over je stress, je humeur na sessies vastleggen en mediteren als onderdeel van je mindfulness-oefening. Premium-leden kunnen kiezen uit meer dan 100 meditatiesessies van populaire merken zoals Aaptiv, Aura, Breethe en Ten Percent Happier, 13 luisteren naar een verscheidenheid aan ontspannende geluiden van Fitbit en zien hoe je beoefening in de loop van de tijd overeenkomt met je humeur.

Ook handig bij emoties

“Een regelmatige meditatiebeoefening heeft zowel fysieke als emotionele voordelen, van het verminderen van stress en symptomen van angst en depressie tot het helpen van de cardiovasculaire gezondheid, zoals het verbeteren van de bloeddruk en hartslag”, zegt Dr. Helen Weng, universitair docent, Psychiatrie en Gedragswetenschappen, Osher Center for Integrative Medicine, University of California, San Francisco. “Meditatie is een oefening voor je geest. Net als lichaamsbeweging heb je een consistente oefening nodig om je mentale capaciteit ervoor te cultiveren. Het vinden van een meditatiebeoefening die voor u werkt, is belangrijk voor het opbouwen van gezondheids- en welzijnsvoordelen op de lange termijn. Fitbit kan je helpen dit te bereiken door middel van mindfulness- en meetinstrumenten, waaronder de nieuwe Stress Management Score en EDA Scan-app, zodat je je voortgang kunt zien en een gepersonaliseerde meditatiepraktijk kunt bouwen die impactvol en duurzaam is. “

https://www.businesswire.com/news/home/20200825005373/en/