Serpentis
Image default
Woningen

De voordelen van het inschakelen van een verhuurmakelaar

Heb jij een tweede huis, dan is de kans vrij groot dat je deze als investering hebt gekocht. Wil je deze dan verhuren, dan heb je de mogelijkheid om dit zelf te doen, maar kun je dit ook laten doen. Om ervoor te zorgen dat je verder nergens geen omkijken meer naar hebt, is het aan te raden een verhuurmakelaar zoals Kronenburg Living in te schakelen. Het grote voordeel wat je dan hebt, is dat jij geen contact hoeft te hebben met de eventuele huurders van je huis en wordt alles daarbuiten ook voor je geregeld. Uiteraard zijn er daarnaast nog tal van voordelen, die we in dit artikel verder met je bespreken.

 

De nieuwe huurders worden gescreend

Wanneer je je huis wilt verhuren, dan wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat de nieuwe huurders ook kunnen voldoen aan de afgesproken betalingsverplichting. Daarbij is het handig om de eventuele nieuwe huurders vooraf te screenen. Dit kan de verhuurmakelaar Arnhem voor je doen, door bijvoorbeeld te vragen naar recente loonstroken en ook bankafschriften. Op deze manier krijg je een idee van de financiële situatie en kan er worden gekeken of het inkomen matcht bij de maandelijks te betalen huur. Dit kun je ook zelf doen, maar dan dien je je wel te houden aan allerlei regels, iets wat voor een verhuurmakelaar natuurlijk dagelijkse kost is. 

 

Je hebt nergens geen omkijken na

Op  het moment dat je besluit je huis te verhuren, dan komen er een aantal administratieve zaken bij kijken. Allereerst dient er een overeenkomst te worden opgesteld en dien je de huurder te voorzien van de nodige informatie. Door te kiezen voor een verhuurmakelaar, heb je hier als verhuurder geen omkijken meer naar. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat de makelaar hier een kleine vergoeding voor rekent maandelijk. Wel kunnen we je adviseren dit zeker te doen. Het opstellen van dergelijke documentatie is namelijk wat lastiger dan je op voorhand zou denken. Door dit uit te besteden, heb je wel de lusten, maar niet de lasten!