Serpentis
Image default
Aanbiedingen

Een hypotheek voor huizen in Deventer

Als je een huis wilt kopen zijn er veel dingen waarop gelet moet worden. Ten eerste moet er gekeken of het huis wel iets voor je is. Er moet gekeken worden naar alle aspecten van een woning om te overwegen of je het wilt kopen. Nadat je de keuze hebt gemaakt, moeten de meesten een hypotheek afsluiten om de woning te kopen. Voor het afsluiten zijn er ook veel keuzes die je moet maken en dingen waar je op moet letten. Het is belangrijk om inzicht te krijgen in alle aspecten van het afsluiten van een hypotheek voordat je besluit een woning te kopen. Hypotheekadvies in Deventer kan jou helpen om een woning in deze buurt te kopen.

 

Het kiezen van de juiste hypotheek

Het is belangrijk om de juiste hypotheek voor jou te kiezen. Er zijn verschillende hypotheken waar je uit kunt kiezen. De meest voorkomende hypotheek is de annuïteiten en lineaire hypotheek. Deze hypotheek soorten zijn makkelijk te begrijpen en zijn relatief makkelijk te krijgen. Een annuïteiten hypotheek zorgt ervoor dat je ieder jaar hetzelfde bedrag aflost aan de hypotheekverlener. In het begin zal het vaste bedrag vooral bestaan uit hypotheekrente. Je betaalt hierbij alleen hypotheekrente en lost daarnaast weinig tot niets af. Pas in de latere jaren zul je meer aflossen en minder hypotheekrente betalen. Hoewel de verhouding tussen rente en aflossing door de jaren heen verandert, zul je dat niet merken in het jaarlijkse bedrag dat je moet afdragen. Natuurlijk zal dit wel te merken zijn in de betalen belasting die je moet betalen. Hypotheekrente mag namelijk van de inkomstenbelasting afgetrokken worden. Veel mensen kiezen voor deze hypotheek doordat het ervoor zorgt dat je in het begin minder financiële lasten hebt.

 

De andere hypotheek is de lineaire hypotheek. Bij deze hypotheek zal het jaarlijkse bedrag dat je moet overdragen wel verschillen. Bij deze hypotheek zal het bedrag dat afgelost moet worden jaarlijks hetzelfde zijn. De hypotheekrente wordt berekend over het hele bedrag dat je nog schuldig bent aan de hypotheek. Doordat je ieder jaar hetzelfde bedrag aflost, zul je ieder jaar minder hypotheekrente hoeven te betalen. Dit komt dus doordat het totale bedrag waar hypotheekrente op verrekend wordt steeds kleiner wordt. Als gevolg zul je in het begin van de hypotheek relatief veel afdragen terwijl je aan het einde van de hypotheek relatief weinig afdraagt. Doordat er in de beginnende jaren relatief weinig inkomsten zijn, zal de annuïteiten hypotheek eerder gekozen worden dan de lineaire hypotheek. Op de lange termijn zal je echter meer geld besparen bij de lineaire hypotheek.