Serpentis
Image default
Muziek

Een onvergetelijke silent disco party regel je zo!

Wil je een onvergetelijke verjaardag, bruiloft, vrijgezellenfeest, schoolreisje, bedrijfsuitje, familiedag of festival regelen? Dat is gelukkig niet heel moeilijk. Om te weten hoe je dat precies doet geven wij jou de 4 beste tips.

 

Een silent disco set huren

Om een onvergetelijke silent disco party te organiseren hoef je gelukkig niet veel tijd en geld kwijt te zijn. Een goedkope silent disco regel je zo door een set te huren. Je hebt dan alles wat je nodig hebt en bovendien zijn alle koptelefoons en zenders opgeladen en werken ze goed. Je hoeft daarom niks meer te checken. Bij het reserveren kan je meerdere zenders huren, zodat iedereen naar zijn/haar favoriete muziek kan luisteren. Hierdoor kan je ook eenvoudig een party organiseren met een mix van zowel jongeren als ouderen. De silent disco koptelefoons veroorzaken geen geluidsoverlast en iedereen kan heerlijk met elkaar dansen en meezingen. Dankzij de kleur van het lampje aan de zijkant van de koptelefoons kan iedereen van elkaar zien naar welk kanaal hij/zij luistert.

Het volume kan ook volledig zelf bepaald worden, zodat de gasten met elkaar kunnen praten en minder snel gehoorbeschadiging zullen oplopen. Als dit wel zo is, dan kunnen ze het in ieder geval niet aan jou wijten. De geluidskwaliteit is zeer goed en de koptelefoons gaan wel 8 uur mee. Daarnaast hebben de zenders een bereik tot wel 200 meter. Het kan voor meerdere dagen gehuurd worden, dus wil je de volgende dag weer een party vieren, dan kan dat zeker. Dit is ook ideaal bij schoolreisjes, dan kan iedere klas een feestje vieren.

 

De ideale silent disco locatie

Qua locatie kan je alles kiezen, omdat silent disco koptelefoons geen geluidsoverlast veroorzaken en je zelf ook geen last hebt van omgevingsgeluiden. Zo kan het zowel binnen als buiten. Het is echter wel zo dat het niet moet regenen, want daar kunnen ze niet tegen. Als je het toch buiten wilt vieren of niet zeker weet of het gaat regenen kan je een feesttent neerzetten. Een leuke silent disco locatie voor binnen is een club, eventzaal, schuur, bedrijfspand, school, overdekte boot, gymzaal of gewoon thuis. Voor buiten kan je denken aan een boot, weiland, voetbalveld, balkon, lege parkeerplaats, bedrijfsterrein of schoolplein. Om het nog leuker te maken kan je een springkussen neerzetten en een poffertjes- of frietkraam.

 

Regel extra mensen

Om tijd en moeite te besparen, kan je beter extra mensen inhuren die jou helpen bij het klaarzetten van alles. Je kan hiervoor vrienden, familie, kennissen of de buren vragen. Maar op sommige locaties kan je het personeel zelf vragen om een aantal dingen te regelen, bijvoorbeeld in een club of eventzaal. Bij een bedrijfsuitje of familiedag kan je sowieso de familie en het personeel mee laten helpen en ben je zo klaar. Het is ook belangrijk om wat barmannen en serveersters te hebben en bij een groot feest (zoals een festival) zelfs beveiligers, zodat het niet uit de hand kan lopen. Zo weet je zeker dat het een leuk en gezellig feest blijft.

Daarnaast is het leuk, om tijdens de silent disco party, meerdere dansers en DJ’s in te huren. Zij zorgen immers voor extra interactie en gezelligheid. Mensen gaan met hen meezingen en dansen en kunnen zelf hun favoriete DJ kiezen. Er kan tussen de DJ’s ook een battle gehouden worden van wie de meeste luisteraars heeft. Zo zullen ze continu hun best blijven doen om alles uit zichzelf te halen. Je kan wel muziek afspelen via een laptop, telefoon of tablet, maar de energie die de DJ’s geven, mis je dan zeker. Met rookmachines wordt het nog gaver, deze kan je bij de silent disco set huren. Ook zijn statafels van belang, zodat de gasten gezellig met elkaar kunnen socializen. 

 

Zorg voor een themafeest

Als laatste maak je een feest vooral onvergetelijk door er een leuk thema aan toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een pyjama, Hawaii, foute, gala, candy of jungle party. Alles is mogelijk, je kan er je eigen attributen bij regelen. Bij de silent disco set kan je rookmachines en led verlichting huren. Daarnaast kan je ook een drankspel, beamer en slingers regelen. Zo kan je meer gezelligheid aan het feest voegen, maar ook bijvoorbeeld herinneringen, het thema of de afterparty op de beamer laten zien. Informeer wel iedereen vooraf welk thema het wordt, zodat ze de juiste kleding aan hebben. Zo zorg je echt voor een onvergetelijke silent disco en zal iedereen het er maanden erna nog (positief) over hebben!

https://silentdiscosethuren.nl/