Serpentis
Image default
Aanbiedingen

Fietsaccu revisie stap voor stap

Fietsaccu revisie stap voor stap

Lange ritten maken, door bossen en steden, op snelheid met het gevoel alsof u nooit tegenwind heeft. De geneugten van de elektrische fiets zijn legio Maar al dat toeren kan er wel voor zorgen dat de batterij snel verouderd en op een gegeven moment toch te weinig capaciteit lijkt te hebben. De uitkomst is fietsaccu revisie. Dat is niet alleen een stuk goedkoper dan het kopen van een nieuwe accu, maar levert u ook meer capaciteit op. Maar hoe werkt het eigenlijk? We zetten het voor u op een rijtje.

Ook voor uw fiets?

Wanneer u merkt dat de capaciteit en kracht van uw elektrische fiets danig achteruitgaat is het waarschijnlijk tijd voor een nieuwe accu, of voor de goedkopere optie: een fietsaccu revisie. Zo’n revisie kan door een specialistisch bedrijf als bijvoorbeeld Rebatt.nl toegepast worden op accu’s van elektrische fietsen van vrijwel alle merken: van Babboe tot aan Giant en van Gazelle tot aan Union. Ook een Pointer fietsaccu revisie behoort tot de mogelijkheden, evenals eenr evisie voor Aldi e-biks. Een eerste belangrijke stap is wel om te kijken of het ook daadwerkelijk aan de accu ligt, of toch bijvoorbeeld aan de lader. Om dat te zien wordt de batterij getest. Daarna wordt met u besproken wat de mogelijkheden zijn.

Oude cellen vernieuwen

Vervolgens worden de verouderde cellen in de behuizing vervangen door nieuwe. Daardoor werkt de accu weer als nieuw. U kunt er zelfs voor kiezen de capaciteit van uw accu nog een stukje verder te vergroten. Het is meestal mogelijk om zo’n 10 tot 40% meer kracht toe te voegen aan uw oude accu. Dan hebt u echt het gevoel alsof u een spiksplinternieuwe accu heeft gekocht. Maar zo duur bent u lang niet uit: revisie in plaats van een nieuwe accu kan uw honderden euro’s besparen. Mooi meegenomen, toch?

Accu, lader of printplaat

Het is wel belangrijk om in het achterhoofd te houden dat een verlies van capaciteit niet direct aan de accu hoeft te liggen. Het kan, zoals al genoemd ook de lader zijn. Wanneer de elektronica behouden moet worden, geeft het bedrijf dat meestal van tevoren aan. Het kan bijvoorbeeld ook zijn dat de printplaat kapot is. En dat kan dan weer niet van tevoren getest worden. Zorg wel dat u voor uw bijvoorbeeld Gazelle, Union Stella of Pointer fietsaccu revisie bij een gespecialiseerd bedrijf als rebatt.nl aanklopt. Dan weet u dat u weer jarenlang plezier heeft van uw elektrische fiets.

https://www.rebatt.nl/