Serpentis
Image default
Aanbiedingen

Hoe krasbestendig is een PVC vloer?

Iedere vloer is in zekere mate gevoelig voor krassen en andere beschadigingen, dus ook een PVC vloer. Ook al zijn er verschillen in hardheid van verschillende vloertypen, helemaal voorkomen van beschadigingen zal niet kunnen. Een vloer wordt namelijk continu gebruikt. Wij vertellen je echter hoe je de meest voorkomende oorzaken van schade kunt voorkomen.

Meest voorkomende beschadigingen bij een PVC vloer

Het PVC materiaal is zeer in trek omdat dit type kunststof ontzettend slijtvast is. Een mogelijke beschadiging is echter nooit helemaal uitgesloten. De meest voorkomende beschadigingen en hun oorzaken zijn:

–          Krassen door vuil, zand of steentjes onder de schoenen;

–          Krassen door het verschuiven van meubels zonder vloerbeschermers;

–          Deuken door zware meubels, bijvoorbeeld een piano;

–          Dweilen met een agressief schoonmaakmiddel, bijvoorbeeld groene zeep of allesreiniger.

Hoe voorkom je deze beschadigingen?

De eerste oorzaak is eenvoudig aan te pakken, leg deurmatten neer bij binnenkomst van je woning. Zorg ervoor dat deze deurmat wel voldoende weerstand geeft, anders blijven de steentjes alsnog zitten onder de schoenen. Daarnaast kun je er ook een regel van maken om je schoenen uit te doen bij binnenkomst, dit is echter niet wenselijk bij bezoek.

De tweede oorzaak is net zo eenvoudig op te lossen als de eerste oorzaak: zorg dat de meubels zijn voorzien van vloerbeschermers. Vilt is hierbij het meest populair en doorgaans het goedkoopst.

De derde oorzaak is wat gecompliceerder, aangezien dit doorgaans meer te maken heeft met oplettendheid van degene die de meubels verplaatst. Probeer dit daarom dus ook zoveel mogelijk zelf te doen.

Tot slot raden we aan om je PVC vloer enkel te reinigen met een speciale PVC reiniger.

https://stoeldopshop.nl/vloerbeschermers/