Serpentis
Image default
Gezondheid

Hoofdpijn door stress? Zoek verlichting met deze tips

Heb jij regelmatig last van hoofdpijn door stress, dan wil je natuurlijk dat iemand je daarbij kan helpen. Nick de Waard is expert op het gebied van mentale gezond (dus ook hoofdpijn) en heeft een aantal tips in zijn artikel op een rijtje gezet.

1. Massagetherapie

Ja, massages lijken misschien luxe, maar ze zijn ook ongelooflijk therapeutisch. Soms is hoofdpijn het gevolg van spanning in het bovenlichaam als gevolg van spierspanning door een slechte houding of een rigoureuze trainingsroutine.

Massagetherapie kan mogelijk chronische pijn verminderen en spierspanning verlichten die hoofdpijn veroorzaakt.

Neem de tijd om soorten massages (Zweeds, deep tissue, shiatsu, enz.) te onderzoeken en betrouwbare verwijzingen te krijgen voor een beoefenaar bij u in de buurt die uw specifieke pijnpunten effectief kan aanpakken.

2. Ademhalingsoefeningen

Ja, ademen. Weet je, dat doe je al de hele tijd! Het klinkt misschien gek, maar spanningshoofdpijn kan soms worden verlicht met regelmatige ademhalingsoefeningen die u helpen uw geest te concentreren en uw spieren te ontspannen.

Begin met het vinden van een rustige plek met een comfortabele stoel in je huis, kantoor of andere locatie waar je niet wordt afgeleid. Haal vervolgens langzaam, ritmisch adem, adem vijf seconden in en dan vijf seconden uit. Terwijl u ontspant, neemt uw spierspanning af.

Je kunt ook een progressieve ontspanningstechniek proberen door je te concentreren op elke belangrijke spiergroep in je lichaam. Begin bij je tenen en werk je omhoog.

3. Slaap

We horen veel over de gezondheidsproblemen die worden veroorzaakt door slaapgebrek, en het niet halen van je nachtelijke minimum kan leiden tot chronische hoofdpijn. Maar weten dat je meer slaap nodig hebt en het ook daadwerkelijk krijgen, zijn twee verschillende dingen.

Er zijn verschillende manieren waarop u de hoeveelheid en kwaliteit van uw slaap kunt verbeteren, waaronder de volgende.

Houd u aan een slaapschema. Ga op vaste tijden naar bed en sta op. Ook als je gewoon een kwartier eerder naar bed gaat of een kwartier later gaat slapen, kan dit een stap in de goede richting zijn.

Vermijd stimulerende middelen in de uren voor het slapengaan. Stimulerende middelen zoals alcohol, suiker, nicotine en cafeïne kunnen ervoor zorgen dat u niet slaapt en u ’s nachts wakker houdt met uitstapjes naar de badkamer. Geef je lichaam de tijd om tot rust te komen voordat je hoofd het kussen raakt.

Kies een ontspannende activiteit voor het slapengaan. Zet de televisie of computer uit en trakteer uzelf op een goed boek of een warm bad. Het klinkt misschien ouderwets, maar met een beetje ontspanning kom je al een heel eind!

https://nickdewaard.nl/hoofdpijn-door-stress/