Serpentis
Image default
Boeken en Tijdschriften

Kwaliteit boeken drukken: hoe scheid je het kaf van het koren?

De kwaliteit boeken drukken kan per (online) drukkerij enorm verschillen. Ook klantvoorwaarden zijn bij de ene drukkerij anders dan bij de ander. Zo moet je bij de één meer dan een week wachten, terwijl je bij de ander al binnen 5 dagen kunt beschikken over jouw gedrukte boek. Desalniettemin is het van belang dat je de kwaliteit boeken drukken goed in de gaten houdt. Als je een gedrukt fotoboek als cadeau geeft, wil je niet dat deze er slecht uitziet. En als je gebruik maakt van een online drukkerij voor het drukken van een boek dat je uit gaat geven, moet ook alles op en top zijn. Wat onderscheidt een goed gedrukt boek van een slecht gedrukt boek?

Wat voor kaft kies je?

Als je kiest voor een online drukkerij, zijn er een hoop keuzes die je moet maken met betrekking tot de omslag. De belangrijkste keuze is: ga je voor een harde kaft of een zachte kaft? Deze staan ook wel bekend als hardcover of softcover. Een harde kaft heeft als voordeel dat deze de ultieme bescherming aan de inhoud biedt. Echter is een boek met een harde kaft niet een boek waar je even ontspannen in gaat lezen. Bij een softcover kan dat beter. Echter is de bescherming hierbij minder sterk. Waar je ook voor kiest, voor beide kaften zijn genoeg opties om deze er goed uit te laten zien. Het hangt dus vooral af van je eigen voorkeur.

De kwaliteit van het papier

Een ander element waarop je kunt variëren is de kwaliteit van het papier. Verschillen hoeven niet per se te betekenen dat een soort papier beter is dan de ander. Immers is voor een fotoboek ander papier meer geschikt dan voor een boek met tekst. Desalniettemin geldt vaak de vuistregel: hoe dikker het papier, hoe beter de kwaliteit. Dit komt vooral omdat dikker papier duurzamer is. Het scheurt minder snel en gaat hierdoor langer mee in vergelijking met dunnere soorten papier. Het kost je wel iets meer, maar daar krijg je dan ook een hogere kwaliteit voor terug.

De boekhandel test

Je hebt vast wel eens een boek gekocht bij een boekhandel. Deze boeken zijn de standaard die je moet hanteren wanneer je een boek bestelt via een online drukkerij. Wanneer je het gevoel hebt dat het gedrukte boek van een dermate kwaliteit is dat je deze ook bij een boekhandel zou kunnen kopen, weet je dat het goed zit. Is er een online drukkerij die altijd deze standaard haalt?

Beste online drukkerij? Wij hebben de tip

Ezbook levert altijd drukwerk van boekhandel kwaliteit. Je kunt vanaf één exemplaar boeken laten drukken. De kwaliteit is hoog, maar de prijs is gegarandeerd laag. Binnen 3 tot 5 werkdagen geniet je van een hoge kwaliteit boeken drukken. En dat wordt gewaardeerd: 99% van de klanten raadt anderen Ezbook aan.